Política

ESTAT ESPANYOL

El PP demana la dimissió immediata de Marlaska per la tragèdia de Melilla

La portaveu d’Interior dels populars al Congrés, Ana Vázquez, ha afirmat que el ministre ”ha mentit de manera flagrant” i que “està a tots els episodis foscos del govern”

La portaveu d’Interior del PP al Congrés, Ana Vázquez, ha instat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a dimitir “per dignitat” per la tragèdia ocorreguda durant el salt massiu a la tanca de Melilla el 24 de juny passat: “Avui ja ha d’anar-se’n, que no esperi a demà. Anar-se’n o ser cessat”.

Vázquez ha dit, en una entrevista a Telecinco que difondrà les imatges conegudes sobre aquell succés, publicades les últimes hores per alguns mitjans de comunicació, en què, segons ha detallat, es veu que “hi ha una terra de ningú i després hi ha la porta espanyola, i aquí es produeix l’allau i és on cauen les víctimes, entre les quals hi va haver almenys 23 morts.

“És territori totalment espanyol. S’han traslladat cadàvers de la frontera d’Espanya a la frontera marroquina”, ha sostingut la portaveu popular en contra del que ha assegurat aquest dimarts el ministre de l’Interior, sobre el qual ha dit que se n’ha d’anar “per dignitat”. “Avui ja ha d’anar-se’n, que no esperi a demà. Anar-se’n o ser cessat”.

Segons la seva opinió, Grande-Marlaska “ha mentit de manera flagrant, dient que no era territori espanyol, que no havia actuat la policia marroquina, que no hi va haver rebuig a frontera”, ja que s’ha demostrat que sí que va ser així, i “cada un dels 45 folis de la seva compareixença (parlamentària), cada paràgraf, són una mentida”.

Ha sostingut, a més, que el ministre de l’Interior “està a tots els episodis foscos del govern”.

Ana Vázquez va formar part de la delegació de vuit diputats del PSOE, Unides Podem, ERC, PNB i EH Bildu que dilluns passat va recórrer el pas fronterer del Barri Xinès de Melilla, on es va produir el salt massiu de la tanca que separa la ciutat autònoma i Nador.

Després de veure en persona la zona i parlar amb efectius de la Guàrdia Civil, ha defensat l’actuació d’aquests agents, que van intervenir “de manera proporcional i impecable” per fer front a “una allau de 2.000 persones, cos a cos”.

Grande-Marlaska va assegurar aquest dimarts que el Defensor del Poble ja té totes les imatges del salt massiu a la tanca de Melilla del 24 de juny passat, i va deixar clar que no estan editades.

Va recalcar que la Guàrdia Civil va actuar “en paràmetres de legalitat, proporcionalitat i necessitat” i va reiterar que “cap fet tràgic va tenir lloc en territori espanyol”, és a dir, que les morts no es van produir a la part espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona