Política

turquia

Cinc morts en un atac amb míssils a territori sirià ocupat per Turquia

Els míssils s’haurien llançat des de zones controlades per forces kurdosirianes i tropes lleials al president Baixar al-Àssad

Almenys cinc civils han mort aquest dimarts, entre ells un nen, en un nou atac amb míssils contra una localitat controlada per Turquia en el nord de Síria, on s’ha intensificat la violència des del mortal bombardeig perpetrat per Ankara el passat cap de setmana.

Una sèrie de projectils van impactar en un mercat i diversos barris residencials d’Azaz, a la província nord-occidental d’Alep, causant la mort de cinc persones i ferint a altres tantes, han informat en el seu compte de Twitter els Cascos Blancs, un grup de rescatistes que operen en les àrees de Síria en mans de l’oposició.

Segons els socorristes, els míssils procedien de zones controlades per les forces kurdosirianes i les tropes lleials al president sirià, Baixar al-Àssad.

El nombre d’incidents de seguretat s’ha disparat des que dissabte passat Turquia va bombardejar diversos punts del nord de Síria i va causar al voltant d’una trentena de morts entre civils, soldats governamentals sirians i efectius kurdosirians.

Aquests atacs aeris es van produir després que Ankara assenyalés a les forces kurdosirianes per l’atemptat que el passat 13 de novembre va causar sis morts i 81 ferits a Istanbul, un extrem que ha estat negat per les Unitats de Protecció del Poble (YPG) i els seus grups armats aliats.

Turquia ha renovat avui la seva amenaça sobre el llançament d’una ofensiva transfronterera contra àrees en mans dels kurdosirians, una operació que estudia des de fa mesos, i al mateix temps ha continuat amb els atacs d’artilleria, i bombardejos aeris i de drons contra diversos punts septentrionals de Síria.

Un caça turc ha bombardejat avui almenys cinc vegades el llogaret d’Al Makmen, a la província oriental de Deir al Zur, segons ha dit en Twitter el portaveu de les YPG Siyamend Ali.

Així mateix, també s’ha registrat un atac aeri per part d’avions de combat de Turquia als afores de Kobane, un important bastió kurdosirià que ja va estar entre els objectius dels bombardejos del passat cap de setmana, d’acord amb un comunicat de l’Observatori Sirià de Drets Humans. Aquesta ONG, amb seu al Regne Unit i una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny, ha explicat que en la zona atacada estan desplegades les tropes lleials a Baixar al-Àssad.

Les forces de Damasc i dels kurds, habitualment enfrontats entre si, van anunciar fa uns mesos que col·laborarien per a fer front a una possible ofensiva de Turquia, valedora de l’oposició siriana, i van acordar el desplegament de reforços de l’altre bàndol en els punts més amenaçats.

Durant la jornada d’avui també s’han registrat diversos atacs amb avions no tripulats turcs, un dels quals va posar fi a la vida de dos efectius kurdosirians en una base conjunta d’aquestes forces i la coalició internacional antigihadista liderada pels Estats Units a la província d’Al Hasaka, en l’est del país àrab.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona