Política

Ridao creu que el debat va trencar la bipolarització i va reflectir la pluralitat

Eleccions 9 de març

El cap de llista d'ERC per Barcelona, Joan Ridao, ha considerat avui que el debat d'ahir a la nit a TV3 entre els principals candidats catalans va servir per "trencar la bipolarització" i va reflectir que a Catalunya "hi ha pluralitat perquè hi ha cinc opcions amb possibilitat de condicionar el Govern".

Ridao, que ha ofert una roda de premsa a Alcarràs (Segrià), després d'una visita a una granja per presentar les propostes d'agricultura i ramaderia, ha fet una valoració "molt positiva" del debat d'ahir a la nit "perquè els candidats vam tenir l'oportunitat d'explicar què pensem i de confrontar idees".

Segons Joan Ridao, "pels comentaris que he rebut de gent que va presenciar el debat, crec que les coses van ser bé", sobretot "perquè vaig poder deixar clar que no és incompatible ser independentista i anar a Madrid a defensar els interessos de Catalunya per sobre de tot".

"Els electors seran els que jutjaran la transcendència del debat i com vam estar els candidats, -ha afegit- però del que estic segur és que va ser molt plural, encara que algun mitjà de comunicació interpreta que va haver-hi bipolaritat entre PSC i PP, cosa que em sorprèn, perquè no és aquesta la impressió que em va fer a mi".

"Em sembla que tots vam tenir l'oportunitat d'expressar-nos de forma suficient, -ha recalcat- i això va comportar que quedés molt clar que a Catalunya no hi ha dues opcions sinó cinc" i que "totes elles podrien condicionar el futur Govern".

El candidat d'ERC s'ha referit també a la valoració que aquest matí ha fet el líder de CiU, Artur Mas, i ha volgut contestar l'afirmació que votar ERC debilita el nacionalisme català a Madrid.

"El que, en primer lloc, hauria de fer CiU és aclarir-se, -ha afirmat Ridao- perquè els seus dirigents diuen coses diferents i contràries, i això el que evidència és que està molt desorientada, tant en els missatges que ofereix com en la seva posició dins de la política catalana".

A més, ha afegit, "CiU no acaba de pair que, afortunadament, ja no té el monopoli i l'hegemonia del catalanisme al Congrés dels Diputats i el Senat, perquè ERC té el seu grup, i encara que en teoria els seus dirigents haurien d'alegrar-se que hi hagi més grups catalanistes, no sembla que sigui així".

"El que fa mal al catalanisme -ha indicat Ridao- és que Duran no deixi clar si el vot de CiU impedirà o no que governi el PP", i això fa que "ERC sigui l'únic grup catalanista que estigui en condicions de garantir que, si d'ella depèn, el PP mai governarà".

Ridao s'ha referit, així mateix, al compromís expressat ahir en el debat per la candidata socialista Carme Chacón que els diputats del PSC trencarien la disciplina de vot dins del grup del PSOE si resulta necessari defensar els interessos de Catalunya.

"Tinc dubtes sobre aquest compromís -ha explicat- perquè seria la primera vegada que succeiria una cosa així, i vull recalcar que, quan jo el vaig convidar a dir si els diputats del PSC votarien a favor o en contra que el candidat del PSOE José Bono sigui president del Congrés, l'únic que vaig obtenir va ser un silenci clamorós".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid