Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Alemanya planeja una reunió extraordinària G7 sobre el subministrament d’energia a Ucraïna

El govern alemany vol aconseguir compromisos per a un mecanisme de coordinació d’emergència per a les infraestructures energètiques ucraïneses

El govern alemany, que exerceix la presidència rotatòria del G7, ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’una reunió extraordinària la setmana que ve a Bucarest amb la finalitat d’“aconseguir compromisos per a un mecanisme de coordinació d’emergència per a les infraestructures energètiques” d’Ucraïna.

En una roda de premsa ordinària, el portaveu d’Exteriors, Cristofer Burger, ha assenyalat que en la reunió, que se celebrarà en un circulo ampliat del G7, els ministres “intercanviaran opinions sobre els esforços en curs, identificaran les mancances existents, prioritzaran les necessitats més urgents i coordinaran les mesures de suport”.

Burger va precisar que això inclourà també “l’enfortiment de les capacitats d’Ucraïna per a protegir les seves infraestructures dels atacs russos”.

En la reunió, que tindrà lloc al marge de la trobada de ministres d’Exteriors de l’OTAN a Bucarest, el Japó participarà per videoconferència, mentre que s’espera que la resta de ministres el faci de manera presencial, ha agregat.

D’altra banda, Burger ha assenyalat que en matèria d’ajuda humanitària, el Ministeri d’Exteriors té en marxa una ajuda a Ucraïna per a l’hivern que ascendeix a 100 milions d’euros.

Amb aquesta ajuda està previst equipar fins a finals d’any a 300.000 persones amb mantes, matalassos i roba d’hivern, dotar a 75.000 llars de calefacció, a altres 50.000 de combustible, condicionar per a l’hivern habitatges comunitaris per a 40.000 persones i aïllar els habitatges d’altres 18.000 llars.

El portaveu de l’Interior, Maximilian Kall, ha assenyalat per la seva part que el servei tècnic de protecció ciutadana davant catàstrofes, el Technisches Hilfswerk (THW), està traslladant ajuda humanitària a Ucraïna pràcticament des del començament de la guerra.

Kall ha agregat que arran dels greus atacs a la infraestructura ucraïnesa, el THW ha tornat a ampliar la seva ajuda amb l’adquisició de 431 generadors elèctrics que en la seva major part ja han estat transportats a Ucraïna.

Una portaveu del Ministeri de Cooperació, per part seva, ha indicat que aquesta cartera ha donat suport humanitari a Ucraïna durant aquests mesos per un volum de 600 milions d’euros.

Al mateix temps ha anunciat més ajudes, com per exemple 12 milions per al proveïment energètic de Lviv i altres localitats ucraïneses i 10 milions per a un hospital en aquesta ciutat i per a la creació d’un taller de pròtesis, i altres que encara estan en procés de preparació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona