Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Evacuen el consolat d’Ucraïna a Brno per un paquet sospitós

El govern espanyol informa la UE dels sobres per la seva possible connexió amb la guerra d’Ucraïna

Grande-Marlaska confia tenir aviat “resultats positius” de la investigació

El consolat d’Ucraïna a Brno ha hagut de ser evacuat aquest divendres després que s’hi hagi detectat un paquet sospitós, similar als apareguts a l’Estat espanyol en els últims dies, segons informa Radio Praga. Brno és la segona ciutat de la República Txeca i està a uns 200 quilòmetres al sud-est de la capital, a prop de la frontera amb Àustria,

Les forces de seguretat han evacuat el consolat i diversos edificis de la zona, inclosa una llar d’infants, i han tancat els carrers propers, segons ha explicat la policia local.

En un missatge les xarxes socials, la policia explica que “un enviament sospitós, que es correspon amb els interceptats a Espanya, ha arribat al consolat d’Ucraïna a Brno aquest matí. Hem investigat l’enviament amb raigs X”.

Segons ràdio Praga, en el moment de l’evacuació hi havia sis treballadors a l’interior del consolat. Segons ràdio Praga, les autoritats han instat el personal de tots els consolats a la República Txeca i també de les empreses locals d’armament a estar el més alerta possible quan rebin cartes i paquets.

La República Txeca és un dels països que més activament dona suport a Ucraïna, a la qual proporciona armament i municions per defensar-se de l’agressió russa.

En els últims dies han estat detectades sis cartes bombes de fabricació casolana a Espanya, una dels quals anava adreçada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que s’han vinculat amb la invasió russa d’Ucraïna.

El govern espanyol informa la UE de les cartes bomba

El ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha remès aquest divendres una carta a les institucions europees per informar dels artefactes interceptats en els darrers dies a l’Estat.

Grande-Marlaska ha considerat pertinent posar aquests successos, que podrien estar relacionats amb la guerra entre Rússia i Ucraïna, en coneixement dels socis europeus, perquè puguin adoptar mesures si es produeixen fets similars als seus països.

La carta, a la qual ha tingut accés EFE, està adreçada als ministres d’Interior dels Estats membres; a la comissària d’Interior, Ylva Johansson; a la secretària general del Consell d’Europa, Thérèse Blanchet; al president de la Comissió de Llibertats Civils de l’Eurocambra, Fernando López-Aguilar; a la directora d’Europol, Catherine De Bolle, i al responsable de la lluita antiterrorista a la UE, Ilkka Salmi.

El titular d’Interior hi detalla la intercepció dels sis sobres, el primer dels quals va arribar el dia 24 de novembre a la Moncloa i anava dirigit a Pedro Sánchez. Els altres els van rebre dimecres i dijous la ministra de Defensa, Margarita Robles; les ambaixades d’Ucraïna i EUA, la base aèria de Torrejón de Ardoz i l’empresa de fabricació d’armament Instalaza de Saragossa.

A la carta hi explica que tots els artefactes eren de similars característiques i que el Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional s’ha fet càrrec del cas, que investiga la Policía Nacional.

En declaracions als mitjans aquest divendres, Grande-Marlaska ha explicat que la investigació és “complexa” però les forces de seguretat realitzen diligències de “manera rellevant”, però confia tenir “resultats positius en un curt període de temps”.

A més, ha fet una crida a la “tranquil·litat” perquè tots els sobres han estat interceptats i són objecte d’una investigació.  “Tenim els mitjans suficients per garantir la seguretat i hem observat que estava garantida, perquè tots els paquets han estat detectats”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona