Política

El PSC vol un “compromís” del govern amb Hard Rock i accepta parlar de l’ampliació del Prat

La portaveu dels socialistes catalans recorda que els comuns, que rebutgen els projectes, només tenen 8 diputats

El PSC vol un “compromís ferm” del govern amb el Hard Rock en les negociacions per als pressupostos i veu “possible” incorporar l’ampliació del Prat a les converses. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha dit en una entrevista amb l’ACN que hi ha temes que són una “condició” per a ells i pels quals reclamaran “un compromís inequívoc”. Aquestes peticions poden xocar amb les demandes dels comuns, contraris a aquests projectes i amb qui el Govern també negocia els comptes. Amb tot, Romero recorda que el grup de Jéssica Albiach només suma 8 diputats: “El seu pes no pot ser el mateix que el nostre”. El PSC ha posat damunt la taula del govern cinc projectes i ja els han fet arribar propostes concretes en matèria de salut.

A la darrera reunió, els socialistes van parlar de “cinc projectes importants per a Catalunya” que volen que tirin endavant i pels quals reclamen el compromís del Govern. Un d’aquests és el complex de turisme i oci que Hard Rock vol construir a Vila-seca i Salou, i que els socialistes demanen que es desencalli. Romero denuncia que “de vegades” el govern “no és clar amb la voluntat de tirar-lo endavant”. Als socialistes els resultaria “inversemblant” que l’executiu de Pere Aragonès no avanci en un projecte que el Parlament ha aprovat.

Una altra qüestió que pot sortir a les negociacions és la B-40 o l’ampliació de l’aeroport del Prat, que va quedar paralitzada. “Barcelona competeix amb grans ciutats i necessitem reforçar la seva capitalitat i la de la regió de sud d’Europa, que havia estat capdavantera i en els darrers temps ha perdut pistonada”, ha raonat Romero. Per tot plegat, exigiran al govern “un compromís inequívoc” a favor dels projectes “que donen riquesa”.

Si aquesta qüestió no acaba entrant a l’acord de pressupostos, els socialistes creuen que el govern l’hauria de tirar endavant igualment. I és que, segons ha recordat, és un tema “aprovat al Parlament per àmplia majoria” i, per tant, considera que l’executiu “ho ha de tirar endavant encara que no li agradi i se senti acomplexat pel que diu la CUP o En Comú Podem”.

El PSC i el govern han pactat una metodologia de treball per abordar sis eixos en reunions temàtiques. Es tracta de salut, infraestructures, energia, indústria i coneixement, drets socials i educació i la reforma de l’administració i transparència. Això hauria d’agilitzar les converses. Romero ha reclamat “una negociació sincera i honesta”, que ara els “costa de veure” perquè s’estan “generant desconfiances”.

Hi ha temes en què la portaveu dels socialistes admet que no coincideixen amb l’executiu de Pere Aragonès. A tall d’exemple, la Formació Professional, en la qual els d’Illa volen “accelerar tota la reforma i la modernització que necessita”. També les renovables, una carpeta en la qual creuen que cal accelerar la inversió i generar energies netes per minvar la dependència de les fòssils.

En salut, on els socialistes ja han entregat les seves propostes, demanen que un 25% del pressupost del Departament vagi destinat a l’atenció primària. Aquesta mateixa petició l’han formulat els comuns. “Falten metges, recursos i reobrir consultoris”, ha desgranat. Finalment, el PSC insisteix que no és moment de fer canvis en fiscalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona