Política

Diversos morts i ferits en dues explosions en aeròdroms militars russos

Les deflagracions, que s’estan investigant, han tingut lloc a Riazan i Saràtov, a centenars de quilòmetres de la frontera amb Ucraïna

Rússia acusa Kíiv de l’atac, efectuat amb drons

Un camió cisterna de combustible ha explotat, provocant la mort de tres persones i ferint-ne sis més en un camp d’aviació prop de la ciutat de Riazan, al sud-est de Moscou, segons informen els mitjans estatals russos.

Dues persones més han resultat ferides en una altra explosió també en un camp d’aviació a la regió de Saràtov.

Per ara es desconeixen les causes de les deflagracions. Ambdues zones es troben a centenars de quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

Es creu que els bombarders estratègics russos de llarg abast estan situats a la base aèria d’Engels, a la regió de Saràtov.

El governador regional de Saràtov, Roman Busarguin, ha dit que les forces de seguretat estan comprovant el que a anomenat “informes d’un incident a instal·lacions militars”.

“Vull assegurar-los que no hi ha cap emergència a la ciutat (...) Cap instal·lació civil ha patit danys. La policia investiga els fets en els objectius militars”, ha assenyalat.

L’assessor de la Presidència ucraïnesa, Mykhailo Podolyak, ha insinuat a Twitter que aquestes explosions podrien ser una resposta de Kíiv. “Si llances massa sovint coses a l’espai aeri d’altres països, tard o d’hora objectes voladors desconeguts tornaran al seu lloc de partida”, ha piulat.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha assenyalat en un principi que la Presidència russa “està al corrent del que ha passat”, però no disposa d’“informació precisa”. Finalment, però, Rússia ha acabat acusant Ucraïna d’haver atacat amb drons els aeròdroms militars de Riazán i Sarátov, bases de l’aviació estratègica russa i situades a centenars de quilòmetres de la frontera ucraïnesa.

“El règim de Kíiv, amb la finalitat d’inutilitzar els avions de la nostra aviació estratègica, ha intentat atacar amb drons de fabricació soviètica els aeròdroms militars Dyaguilevo, a la regió de Riazan, i Enguels, en la de Saràtov”, ha afirmat el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Igor Konashenkov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES