Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia aprova lleis que castiguen el sabotatge fins amb cadena perpètua

Kíiv va avisar la setmana passada que continuarien duent a terme activitats subversives contra l’enemic des dels territoris fronterers amb Ucraïna

La Duma o cambra de diputats de Rússia ha aprovat aquest dimecres en primera lectura diverses lleis que castiguen fins amb cadena perpètua les activitats de sabotatge en aquest país. “Tenint en compte que Rússia està efectuant una operació militar especial (...), l’adopció d’aquests projectes de llei és un pas fonamentalment important i necessari per a la defensa del nostre país”, ha comentat Viacheslav Volodin, president de la Duma.

Seran empresonats a perpetuïtat o rebran penes d’entre 8 i 15 anys de presó aquells individus que financin activitats subversives, i reclutin, armin o preparin a altres persones amb aquesta finalitat.

Els funcionaris que aprofitin el seu càrrec oficial per a fer activitats subversives seran castigats amb penes que van des dels deu anys a la reclusió per a tota la vida.

També seran condemnats a entre 15 anys a cadena perpètua aquells individus que creguin o dirigeixin grups subversius, o siguin els organitzadors o autors intel·lectuals d’aquests crims.

El mateix els ocorrerà als que completin cursos pràctics d’ensinistrament, que poden incloure instrucció física i psicològica, i l’ús d’armament i explosius, per a la realització de sabotatges.

En tots els casos la complicitat implicarà penes d’entre 10 i 20 anys de presó.

Es considerarà un agreujant la realització d’aquestes activitats amb finalitats propagandístics o amb l’objectiu de justificar activitats subversives.

Volodin va recordar que, des de l’inici de la campanya militar al febrer, Rússia està oberta a l’entrada i sortida de ciutadans estrangers, en al·lusió als milions de refugiats ucraïnesos que han travessat la frontera fugint de les hostilitats, la qual cosa augmenta els riscos de seguretat.

Segons la premsa, en els últims mesos s’ha incrementat la delinqüència a les regions frontereres amb Ucraïna, on el president rus, Vladímir Putin, va ordenar precisament augmentar les mesures de seguretat.

Des de fa diversos mesos les unitats de sabotatges ucraïneses han perpetrat atacs en la rereguarda russa, és a dir, en els territoris ocupats per les tropes russes i la península de Crimea, la qual cosa inclou l’assassinat de funcionaris lleials a Moscou.

La setmana passada Kíiv va dur a terme amb drons els primers atacs contra objectius lluny del front, concretament contra aeròdroms i dipòsits de combustible, en territori rus.

Les autoritats ucraïneses han advertit que continuaran fent activitats subversives contra l’enemic des dels territoris fronterers amb Ucraïna fins a Sibèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona