Política

Estat espanyol

El PP acusa Sánchez d’utilitzar el poder per a “carregar-se la democràcia”

Bendodo demana al president espanyol que escolti “al PSOE de veritat i no al que està entregat als independentistes”

El coordinador general del PP assegura que la moció de censura a Sánchez seran les eleccions municipals del proper maig

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’“utilitzar el poder per carregar-se la democràcia”.

En un acte de partit a Torremolinos (Andalusia), Bendodo ha alertat que “d’una tacada, per la porta del darrere i de manera exprés” Sánchez ha reformat quatre lleis orgàniques i ara “pretén controlar el poder judicial i manipular-lo com vulgui”.

Segons ell, aquestes reformes no són “un canvi qualsevol” sinó que equivalen a tocar “el mur de càrrega d’un edifici perquè toquen l’estructura democràtica del país”. Bendodo ha reivindicat que davant aquest atropellament, els populars tenen “el dret, la obligació moral i ètica de recórrer al TC perquè el deliri dictatorial de Sánchez no continuï”.

Bendodo ha advertit que Sánchez “desafia l’Estat de dret” i s’“exposa a què la Unió Europea penalitzi Espanya per tot aquest disbarat”, tot i que creu que tant li fa.

El dirigent del PP ha demanat al president del govern que entengui que no és “l’amo d’Espanya” i que escolti “al PSOE de veritat, al de la transició”, i no al que està entregat als podemites i independentistes. “Els propis socialistes li diuen a Sánchez que aquest no és el camí, però no en vol escoltar cap”, ha reblat.

Amb la vista posada al ple que celebrarà dilluns el TC, Bendodo ha afirmat que al president de l’executiu espanyol li molesta la democràcia i els seus contrapesos. A parer seu, Sánchez ha portat Espanya a una “deriva perillosa i preocupant”

El popular s’ha preguntat quins “pagaments” més farà als independentistes després dels indults i la reforma del Codi Penal.  Ha avisat que el “xantatgistes”, que –segons ell– són  els independentistes i radicals”, “no es conformen amb únic pagament i ja els n’hi ha fet quatre: els indults, l’eliminació del delicte de sedició, l’“abaratiment” de la malversació i que es torni a parlar de referèndum a Catalunya. “Ningú sap que serà el següent i fa vertigen fins on pot arribar”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha alertat que Sánchez “desafia l’Estat de dret” i s’exposa a què la Unió Europea penalitzi Espanya per aquest disbarat.

Als partits que exigeixen als populars que presentin una moció de censura contra Sánchez els ha replicat que la moció de censura serà el 28 de maig, amb les eleccions municipals. Segons ell,  aquell dia els espanyols diran a les urnes “ni un pas més”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona