Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Zelenski viatja cap als Estats Units

El president ucraïnès surt per primera vegada del país des de l’inici de la invasió russa

A Washington es reunirà amb Joe Biden i oferirà un discurs al Congrés de Representants

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, viatja cap als Estats Units d’Amèrica, on preveu reunir-se amb el seu homòleg nord-americà, Joe Biden.

“De camí als EUA per enfortir la resiliència i les capacitats de defensa d’Ucraïna”, ha anunciat ell mateix aquest dimecres al matí en un missatge a les xarxes socials.

En el seu primer viatge a fora d’Ucraïna des de l’inici de la invasió russa, ja fa més de 300 dies, el president ucraïnès es trobarà amb Biden per parlar de la cooperació entre els dos països. Zelenski també s’adreçarà amb un discurs al Congrés dels EUA, aquesta vegada de manera presencial, i celebrarà “una sèrie de reunions bilaterals”, ha afegit.

Un funcionari d’alt nivell de l’administració dels EUA ha precisat que Zelenski només estarà “unes poques hores” a Washington, on mantindrà una conversa amb Biden a la Casa Blanca i després parlarà als legisladors al ple del Congrés.

Washington havia anunciat prèviament que el polític ucraïnès visitaria el país i que intervindria en una sessió conjunta de les dues cambres del parlament nord-americà, que mostrarà "el suport bipartidista a Ucraïn". EFE . “El president Biden espera donar la benvinguda avui, 21 de desembre, al president Zelenski a la Casa Blanca”, va explicar la portaveu de la presidència, Karine Jean-Pierre.

La portaveu també va confirmar que coincidint amb la visita Biden anunciarà un nou paquet d’ajuda a Ucraïna perquè es pugui “defensar de la agressió russa”. Aquesta nova ajuda militar, per un valor de 2.000 milions d’euros, inclourà una bateria de míssils Patriot, un sistema de defensa antimíssils molt eficaç i que Kíiv demana des de fa temps a Washington.

Rússia no creu que la visita de Zelenski als EUA aporti canvis positius

El Kremlin no espera canvis positius en la postura d’Ucraïna després del viatge del seu president, Volodímir Zelenski, a Washington.

“No”, ha respost el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en ser preguntat per si Moscou confia que la visita de Zelenski als Estats Units influeixi positivament en la seva posició sobre les possibles negociacions amb Rússia.

Sobre si el viatge del polític ucraïnès pot provocar una major escalada del conflicte, Peskov ha apuntat que “continuen els subministraments d’armes” occidentals a Ucraïna i això “porta a l’agreujament del conflicte” i “no augura res de bo per a Kíiv”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona