Política

EN DIRECTE

Sánchez acusa el PP de voler bloquejar al TC allò que no pot aturar amb vots

Gamarra afirma que Sánchez “recorda cada dia més a Junqueras si Puigdemont”

Seguiu la sessió de control al govern espanyol en directe al digital

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els ministre del seu executiu se sotmeten aquest dimecres a les preguntes dels diputats del Congrés, en un ple que que podeu seguir en directe al digital:

La primera en preguntar ha estat la portaveu del PP, Cuca Gamarra, que ha demanat a Sánchez per a qui governa. El president li ha respost que ho fa per a la majoria dels espanyols.

Sánchez i Gamarra han intercanviat retrets en una sessió de control marcada per la decisió del TC de suspendre per primer cop la tramitació d’una llei a les Corts espanyoles.

El cap de l’executiu ha acusat els populars de pretendre suspendre al TC allò que no poden guanyar a les urnes ni a la cambra baixa. I ha retret als populars que hagin anat “massa enllà” en la seva deriva, perquè –segons ell- un cop les mesures econòmiques han començat a fer efecte, han tornat al “raca-raca de sempre” d’acusar el seu executiu de ser “il·legítim i okupa”.

En aquest sentit, ha considerat que els populars “tenen una particular forma d’interpretar la Constitució”: “Segons el PP, la Constitució es basa en el fet que els ciutadans elegeixen el parlament, el parlament el govern, i el Tribunal Constitucional el nomena el PP”.

En qualsevol cas, ha promès que el seu executiu “farà complir la Constitució”, en referència a una nova proposició de llei per forçar el desbloqueig dels òrgans constitucionals.

De la seva banda, Gamarra ha acusat el president espanyol de derogar la sedició per “pagar els deutes dels qui no creuen” en l’Estat espanyol, i d’haver intentat canviar el sistema constitucional “per la porta del darrere”. Segons la portaveu del PP, Sánchez “només veu complots on hi ha legalitat”. “El seu problema és que vostè creu que és l’Estat, però afortunadament l’estat de dret funciona” i al final “li ha torçat el braç”.

Gamarra ha dit que Sánchez “cada dia ens recorda més a Junqueras si Puigdemont, però la seva estratègia no ha funcionat”, perquè “el PP no es deixa intimidar i seguirem defensant la legalitat i l’interès general dels ciutadans”, i “ofereix una alternativa moderada, útil i responsable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona