Política

Estat espanyol

El PSOE guanyaria les eleccions avui però perd avantatge sobre el PP

El baròmetre del CIS de desembre estima una intenció de vot del 30,6 % per als socialistes (-2,1 %) i del 28,6 % per als populars (+1,4 %)

Unides Podem continuaria com a tercera força amb el 12,4 % (+0,2 %), Vox seria la quarta amb el 10,2 % (+0,1 %) i Cs es manté per sota del 3 %

El PSOE seria la força més votada a les eleccions legislatives si se celebressin ara, però redueix l’avantatge sobre el PP a només 2 punts, segons les dades avançades aquest dimecres de l’últim baròmetre electoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’enquesta ha estat elaborada durant la primera meitat de desembre, després de l’anunci de la derogació del delicte de sedició i en ple debat sobre la modificació de la malversació.

El baròmetre projecta una estimació de vot del 30,6 % per al PSOE, que perd 2,1 punts en relació amb el baròmetre del novembre i se situa només 2 punts per sobre del PP, que puja un 1,4 % i se situa en el 28,6 % de la intenció de vot. En l’anterior enquesta els populars havien caigut fins al 27,2 % i els socialistes es mantenien en el 32,7 %, per la qual cosa la distància entre les dues formacions augmentava fins al 5,5 %, un 3,5 % més que ara.

Podem es manté en la tercera posició en intenció de vot amb el 12,4%, dues dècimes més que al novembre. Vox alenteix el seu creixement i només obté una dècima més, amb el 10,2%. Per contra, Ciutadans frena la seva caiguda i ara creixeria quatre dècimes, fins al 2,9%, però es manté per sota del llindar del 3 %.

Pel que fa als partits catalans al Congrés, ERC puja dues dècimes i obté el 2,4%; Junts creix quatre dècimes, fins a l’1’4%, i la CUP perd una dècima i es queda amb una estimació de vot del 0,6 %.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona