Política

El govern de Tarragona espera que l’abstenció del PSC i ECP permeti aprovar uns pressupostos de 186 milions

El regidor Jordi Fortuny assegura hi haurà negociacions “fins a l’últim moment” per evitar la pròrroga dels comptes

L’edil d’Economia i Hisenda alerta que si es prorroguen es deixarien d’ingressar 11 milions

El regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, espera aprovar els pressupostos del 2023 amb l’abstenció dels grups municipals del PSC i d’En Comú Podem. Fortuny ho ha explicat en una roda de premsa posterior a la comissió informativa mantinguda aquest dimecres amb els grups polítics i on el PP i Cs han anunciat que votaran en contra d’uns comptes que ascendeixen a 186 milions d’euros. Des de l’equip de govern asseguren que es tracta d’un pressupost “viu” que negociaran “fins a l’últim moment” per tal que s’aprovi i no haver de “tornar a tenir un pressupost prorrogat”. Una situació que, segon Fortuny, esdevindria “molt complicada” per a la ciutat de Tarragona.

Fortuny ha remarcat que si Tarragona ha de gestionar el 2023 amb una nova pròrroga dels pressupostos, la situació esdevindria “més complicada de gestionar” i es deixarien d’ingressar 11 milions d’euros. En aquest context, ha alertat que perillarien “moltes accions” i, per aquest motiu, ha fet una crida a la responsabilitat política, per no repetir la mateixa situació que enguany en què ja es van deixar d’ingressar tres milions d’euros.

El regidor d’Economia i Hisenda assegura que es tracta d’uns comptes “de contenció” ajustats a la “realitat econòmica actual”, que han de permetre a la ciutat de Tarragona fer el que “habitualment ja fa”, sense partides “políticament innovadores”.

Deute viu del 84% a final del 2023

El pressupost presentat és de 186,46 milions d’euros, dels quals 175,42 corresponen a la despesa corrent. Fortuny destaca que si s’aproven els comptes, l’Ajuntament de Tarragona tancaria l’any 2023 amb un deute viu del 84%, el que suposa una disminució de 18 punts, respecte del 2019. Aquesta xifra, segons el regidor, permetrien “recuperar la capacitat inversora i sortir de la tutela de l’Estat”.

Pel que fa a les inversions, Fortuny destaca que malgrat la “difícil situació econòmica”, l’equip de govern no es planteja renunciar a les inversions i preveu projectes de fins a 10,8 milions d’euros relacionats amb l’energia renovable. El consistori vol instal·lar plaques solars en equipaments esportius i renovar l’enllumenat amb leds, entre altres.

També es preveu la instal·lació d’una xarxa de lavabos públics (150.000 euros), la instal·lació de videovigilància a la zona de Ponent (100.000 euros), la remodelació de l’edifici de l’antiga Facultat de Lletres, l’adequació de les zones verdes i la seva senyalització (140.000 euros), així com continuar amb les obres de millora a les escoles (400.000 euros), la millora de la pavimentació de la ciutat (700.000 euros) i els espais públics (500.000 euros). Finalment, s’afegeix la rehabilitació d’habitatges socials.

En el cas dels projectes que es finançaran amb els fons europeus, el consistori haurà d’aportar 3.549.749 euros si els concedeixen els ajuts per a projectes que ascendeixen a 7.847.355 euros en inversions. “Aquests Next Generation transformaran Tarragona i potenciaran l’economia local”, ha destacat Fortuny. Aquestes iniciatives inclouen les accions relacionades amb les zones de baixes emissions, el Banc de la Ciència i del Coneixement, així com la compra de busos d’hidrogen i la Tarragona centre comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona