Política

taula de diàleg

La Moncloa dona per fet que no hi haurà taula de diàleg en les pròximes setmanes

L’entorn de Sánchez diu que el diàleg “ja s’ha consumat” i creu que no pesarà en les perspectives electorals del PSOE

La Moncloa dona per fet que la taula de diàleg entre els executius espanyol i català no tindrà lloc en les pròximes setmanes.

Coincidint amb l’aprovació de la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició i modifica la malversació, l’entorn del president espanyol considera que el diàleg “ja s’ha consumat”. La prioritat ara és encarar un any electoral on l’executiu vol fer bandera de les mesures per plantar cara a la crisi.

Malgrat l’enquesta del CIS –on el PP retalla dos punts en les mateixes dates en què es va negociar la sedició– l’entorn del president creu que els acords amb ERC no tindran efectes electorals. La unitat de l’independentisme i la unilateralitat, sostenen, són història, i avui a Catalunya es compleix la Constitució.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va apuntar aquest dimecres a la sessió de control del Congrés que el mateix independentisme admet que el procés “ha acabat”. Un discurs que el seu entorn combina amb els efectes de decisions com els indults i la reforma de la sedició, que han contribuït a aplanar, sostenen, una situació política greu heretada del govern del PP.

La Moncloa minimitza també l’impacte de la proposta d’ERC sobre la celebració d’un referèndum pactat. El referèndum, sostenen fonts de l’entorn de Sánchez, no té cabuda a la Constitució, i el debat sobre aquesta qüestió “està tancat”. Segons l’executiu espanyol, els catalans han donat mostres que prefereixen projectes integradors, “i no divisius”.

La Moncloa també sosté que el debat obert pel recurs del PP al Tribunal Constitucional contra la reforma judicial s’ha girat en contra del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que s’ha instal·lat –sostenen– en una dinàmica trumpista que, al cap i a la fi, només beneficia Vox. “Han anat massa lluny i no han mesurat les conseqüències del que han fet”, apunten aquestes veus.

L’ofensiva del PP al TC, afegeixen, també ha ajudat a consolidar el bloc de les formacions que donen suport parlamentari a l’executiu, i implica que els ciutadans siguin més conscients dels efectes d’una eventual victòria electoral de la dreta. Tot plegat, afegeixen, fruit del fet que els populars no tenen projecte i basen la seva estratègia en “l’apocalipsi política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera