Política

La justícia belga manté Kaili a la presó pel ‘Qatargate’

L’eurodiputada havia demanat ser alliberada amb braçalet electrònic

Un jutge grec li embarga un terreny en una illa

L’eurodiputada grega Eva Kaili passarà almenys un mes més a la presó. Després de comparèixer ahir per primer cop davant la justícia belga com a imputada pels suposats suborns de Qatar i el Marroc a l’eurocambra, el tribunal de primera instància de Brussel·les va optar per mantenir-la a la presó de manera preventiva durant almenys un mes més. Ara bé, l’exvicepresidenta de l’eurocambra, destituïda arran de la seva presumpta implicació en la trama de corrupció, té 24 hores per apel·lar la decisió del tribunal. Si ho fa, compareixerà de nou davant la justícia en els pròxims 15 dies.

La vista que es va celebrar ahir va ser la primera compareixença de l’eurodiputada grega davant la justícia des de la seva detenció el 9 de desembre. En l’audiència, la defensa de Kaili va demanar al jutge que fos alliberada sota vigilància amb un braçalet electrònic.

André Risopoulos, advocat belga de l’eurodiputada, va defensar la posada en llibertat de Kaili perquè “està participant en la investigació de manera activa i rebutja qualsevol acte de corrupció”, va argumentar després de la vista. “Eva Kiali és innocent i mai ha estat corrupta, mai”, hi va afegir el seu advocat grec, Michalis Dimitrakopoulos, que va viatjar des d’Atenes per assistir a l’audiència i que el dia abans va visitar Kaili a la presó de Harem.

Amb la decisió d’ahir, la justícia belga manté empresonats de manera preventiva tres dels imputats pel Qatargate. A banda de l’exvicepresidenta de l’eurocambra, el tribunal també va optar perquè continuessin a la presó la parella de Kaili, l’italià Francesco Giorgi, i l’exeurodiputat italià Pier Antonio Panzeri. En canvi, el tribunal va alliberar sota vigilància el secretari general de l’ONG No Peace Without Justice, Niccolo Figa-Talamanca. Tots ells estan acusats de corrupció, blanqueig de capitals i participació en organització criminal.

Tanmateix, el manteniment a la presó no va ser l’única mala notícia per a Kaili. L’Autoritat Contra el Blanqueig de Capitals de Grècia ha embargat un terreny de 7.000 metres quadrats que Kaili i Giorgi havien comprat a l’illa grega de Paros. L’embargament s’ha fet en el marc de la investigació penal oberta per la fiscalia de delictes econòmics del país contra l’eurodiputada grega. Si es demostra que la parella va comprar l’immoble amb diners provinents d’activitats il·legals, es podria obrir un judici penal contra Kaili a Grècia. Això se suma als anteriors embargaments d’immobles, comptes bancaris i empreses que l’autoritat grega contra el blanqueig de capitals ja va fer contra Kaili i els seus familiars propers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA