Política

ESTAT ESPANYOL

Bal presenta la seva candidatura per presidir Cs

Afirma que el seu projecte “no nega la diversitat d’idees” dins de la formació ni s’“enfronta a ningú”

“Farem miques aquesta fortalesa on ha viscut la direcció del nostre partit”, ha dit

Es preveu que només hi hagi dues candidatures, la del portaveu al Congrés i la de la presidenta taronja, Inés Arrimadas

L’actual portaveu Cs, Edmundo Bal, ha presentat oficialment aquest dijous el seu projecte polític ‘Ciudadanos de nuevo’ a Madrid, una candidatura que, segons ha dit, “no nega la diversitat d’idees” dins de la formació ni s’“enfronta a ningú”, tot i disputar-se el lideratge contra l’equip d’Inés Arrimadas a les primàries del partit els propers dies 9 i 10 de gener.

Acompanyat per desenes de persones i integrants de l’equip, Bal ha presumit d’“haver guanyat” ja per mantenir la seva postura i per tenir clar que no seran “subalterns” de cap partit polític, i tot seguit s’ha preguntat si l’altra candidatura pot dir el mateix.

Tot i que durant el seu discurs ha estès la mà a tots els integrants de Cs, fins i tot ha demanat un aplaudiment per a la candidatura d’Arrimadas, ha presumit diverses vegades que ningú del seu equip “ha demanat un lloc ni un càrrec” dins del partit.

“Farem miques aquesta fortalesa on ha viscut la direcció del nostre partit”, ha manifestat Bal sobre la tarima, envoltat del número dos de la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, Santiago Saura, i les diputades al Congrés Sara Giménez i Mari Carmen Martínez.

En aquesta mateixa línia, Saura ha qualificat aquesta candidatura de ser “la més municipalista” de totes, que aposta pels “contrapesos” i per un partit que no sigui unidireccional.

Amb ella, es pretén recuperar l’esperit de la formació als seus inicis, “recuperar” aquest “Cs de 2006-2014”, ha insistit Bal, alhora que ha reconegut la difícil situació del partit taronja, al qual els baròmetres no auguren un futur prometedor.

“Les enquestes ens donen un diputat a tot estirar, o zero diputats. Podríem haver-ho deixat córrer... però no hem volgut fer-ho”, ha dit Bal, que ha recordat que el seu equip està format per “valents” per donar suport a una candidatura de “David contra Goliat”.

La victòria entre les candidatures ‘Renace tu partido’, d’Inés Arrimadas, i ‘Ciudadanos de nuevo’, d’Edmundo Bal, es coneixerà a les primàries del 9 i 10 de gener. Aquest dijous a les 22 hores acaba el termini de presentació de les candidatures, que es preveu que siguin només aquestes dues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona