Política

Relleu a Economia i Hisenda, i Territori del govern a Girona

Raquel Robert i Sergi Albrich, nous directors territorials, substitueixen Pere Saló i Josep Polanco, respectivament

Raquel Robert Rubio i Sergi Albrich Viñas són els nous directors dels serveis territorials d’Economia i Hisenda, i Territori, respectivament, a la Delegació del Govern a Girona. La delegada, Laia Cañigueral, es va reunir ahir al matí amb els dos nous directors territorials, que relleven dos dels nomenats per Junts el 2021, Pere Saló –que dilluns al vespre s’acomiadava a Twitter – i Josep Polanco, respectivament.

Raquel Robert Rubio, la nova directora dels serveis territorials d’Economia i Hisenda a Girona, substitueix en el càrrec Josep Polanco. És diplomada en ciències empresarials per la UdG i llicenciada en administració i direcció d’empreses per la UAB. Des del 2021 exerceix com a professora associada a la UdG i des del 2019 també ha estat inspectora d’Educació. També ha estat directora de l’institut Sant Feliu de Guíxols entre els cursos 2011/12 i 2018/19. Té experiència professional en el món de l’empresa com a cap d’administració i adjunta a la direcció del Grup SERHS el 2007 i, en aquest darrer mateix càrrec, a Frit Ravich entre el 2004 i el 2005.

Sergi Albrich Viñas és el nou director dels serveis territorials de Territori. Llicenciat en geologia per la UAB i doctor universitari en micropaleontologia, té un màster en govern local i un postgrau en gestió i administració local per la UAB. Albrich va treballar durant nou anys com a tècnic superior geòleg a l’Oficina del Mapa de Catalunya, adscrita a la direcció general d’Administració Local de la Generalitat. Des del 2017 forma part del cos de docents d’Educació.

LA DATA

23.11.22
és la data
en què el govern va ratificar Miquel Carreras a Salut i va nomenar Joan Majoral a Interior.

Un traspàs tranquil

Amb el nomenament de Raquel Robert (Economia) i Sergi Albrich (Territori) van prenent forma els canvis a la Delegació del Govern a Girona pel que fa als cinc directors territorials i a la coordinadora de Joventut designats pels consellers destituïts de Junts, quatre mesos després del trencament amb ERC a la Generalitat.

Els republicans han apostat per un relleu tranquil per no interferir en els projectes en curs. A mitjan novembre van ratificar Miquel Carreras –nomenat per Junts– al capdavant de la Regió Sanitària de Girona i van situar Joan Mayoral com a nou director territorial d’Interior, cobrint la vacant del republicà Jordi Martinoy, arran de la seva promoció com a secretari general de Justícia, Drets i Memòria. Carreras ja era gerent del Servei Català de la Salut a Girona des del 2016. I continuen per ara Albert Ballesta (Justícia), Raül Morales (Drets Socials) i la coordinadora de Joventut, Montserrat Pou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia