Política

L’alcalde de Puigcerdà dels últims onze anys, Albert Piñeira, no repetirà

Encapçalant la candidatura de CiU i després de Junts havia obtingut tres majories absolutes

També és vicepresident de la Diputació

L’alcalde de Puigcerdà des del 2011, Albert Piñeira, ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals. Al maig, per tant, desapareixerà de l’escena política una peça influent en les institucions de la Cerdanya, una circumstància que deixa la porta oberta a un nou panorama i, per a Junts, el repte de trobar un candidat capaç de revalidar les tres majories absolutes aconseguides amb Piñeira al capdavant. A la Diputació, l’encara alcalde de Puigcerdà també hi haurà deixat empremta, tenint en compte que ocupa una de les vicepresidències (la que inclou cultura, educació, noves Tecnologies, esports i benestar), després de ser el diputat responsable de tecnologies de la informació, a més de portaveu del grup de CiU.

Un alcalde precoç

Albert Piñeira Brosel, nascut a Puigcerdà el 1980, és llicenciat en ciències polítiques i de l’administració i en ciències del treball per la Universitat Pompeu Fabra. Va entrar a l’Ajuntament de la capital de la Cerdanya com a regidor el 2007 i en consegüent mandat va ser el portaveu del grup de CiU, a l’oposició, alhora que exercia de diputat provincial. En les següents eleccions (2011), CiU va guanyar per majoria absoluta i Piñeira, que aleshores tenia només 30 anys, com a cap de llista va esdevenir alcalde per primer cop. El 2015 i el 2019 tornaria a tenir majoria absoluta. En l’actualitat també és vicepresident del Consell Comarcal de la Cerdanya.

La decisió va ser anunciada per Piñeira dilluns al vespre, en un acte en què va participar el secretari general de Junts, Jordi Turull. Segons Pirineu Digital, Piñeira ho va argumentar amb el fet que necessitava “un temps de descompressió”, alhora que va assenyalar la conveniència que en política hi hagi nous lideratges. Turull, per la seva banda, va anunciar l’inici d’un procés per escollir el nou alcaldable.

LA DATA

2007
és l’any
de l’entrada de Piñeira a l’Ajuntament, com a regidor de l’oposició.

Dos candidats i unes incògnites

Fins avui, dues formacions han fet saber qui serà el seu cap de llista en les municipals de Puigcerdà: ERC ha escollit de nou Joan Manel Serra (actual cap de l’oposició), mentre que una formació independent, Futur per Puigcerdà, tindrà d’alcaldable Francesc Armengol, que havia estat alineat amb Junts. Amb la renúncia de Piñeira queda per resoldre l’alcaldable de Junts i, d’altra banda, si hi haurà més llistes. El PP, que té una regidora, no ha fet cap anunci en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona