Política

Junts preveu “intensificar” contactes amb els actors independentistes

El Consell Nacional del partit adoptarà un “pla d’acció” per “tornar a ser la força política central” del moviment

Junts preveu “intensificar” contactes els pròxims mesos amb els actors independentistes per “activar l’espai de coordinació estratègica” del moviment. En l’esborrany del pla d’acció que s’ha enviat als consellers nacionals del partit i al qual ha tingut accés l’ACN, la formació liderada per Laura Borràs i Jordi Turull es marca nous objectius per intentar “tornar a ser la força política central de l’independentisme” quatre mesos després de trencar amb el govern d’ERC. A part de posar el focus en les eleccions locals del maig, Junts engegarà “una campanya que sigui compatible amb la precampanya municipal” per explicar el seu “full de ruta nacional” i captar nous militants.

Així ho recull el pla d’acció que s’ha de votar aquest dissabte en el Consell Nacional de Junts que se celebrarà a Igualada. En el document s’inclou l’objectiu de “reforçar l’oposició propositiva al govern d’ERC des d’un punt de vista sectorial i territorial”, així com elaborar “una nova anàlisi de quines polítiques sectorials” es poden fer per “facilitar la desconnexió de l’estat.

També volen organitzar “un acte commemoratiu dels cinc anys de repressió per mostrar a Catalunya i al món que només la independència i els tribunals europeus posaran fi a aquesta injusta situació” i publicar en el “segon semestre de 2023 un Llibre Blanc de la Independència que reculli i actualitzi els motius i la proposta de Junts per Catalunya per treballar per assolir la independència” i definir “quins camins” són més adequats per assolir-la.

“Caldrà assumir totes les accions que es puguin a través de les institucions, la resta les haurà de dur a terme la societat civil organitzada o el Consell per la República”, recull la ponència política del partit aprovada al juliol de l’any passat.

Amb el pla d’acció, Junts busca ara concretar la seva estratègia independentista, especialment tenint en compte el seu nou rol com a oposició. Entre els nous reptes de Junts també hi ha que “la ciutadania d’origen immigrant faci seu l’objectiu de la independència”.

Eleccions municipals

Junts veu la campanya de les municipals com “un moment perfecte per mostrar” el seu projecte polític. “Per fer del nostre un partit central i per encarar amb força les eleccions catalanes i espanyoles quan esdevinguin, cal assolir un molt bon resultat a les eleccions municipals”, indiquen. Així, consideren que els ajuntaments són “una peça fonamental en l’acumulació de forces per assolir una república catalana”: “En aquestes municipals és important consolidar la majoria de vot independentista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona