Política

ESTATS UNITS

Biden sobre els documents classificats: “Tot s’aclarirà, n’estic segur”

“La gent sap que em prenc seriosament el material classificat”, ha afirmat el president dels EUA, que ha estat increpat per periodistes durant una roda de premsa

El president nord-americà, Joe Biden, ha assegurat aquest dijous que està convençut que el conflicte generat pels documents classificats que s’han trobat a la seva residència privada se solucionarà.

“Tot s’aclarirà, n’estic segur”, ha apuntat el mandatari minuts després que la Casa Blanca hagi confirmat que els advocats de Biden han trobat nous documents classificats de l’època en què va ser vicepresident (2009-2017) en una de casa a Delaware (EUA).

El president dels EUA ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa convocada per valorar les dades de la inflació conegudes aquest dijous, després de la qual els periodistes, a crits, han increpat el president: “Papers secrets al costat del seu Corvette, en què estava pensant? “.

“Permeteu-me parlar sobre tot això i, per cert, els meus Corvettes estan en un garatge tancat, no al carrer. Però com vaig dir a principis d’aquesta setmana, la gent sap que em prenc seriosament el material classificat”, ha apuntat el mandatari.

Unes hores després que la premsa ho filtrés, la Casa Blanca ha confirmat aquest dijous, amb un comunicat signat per l’advocat Richard Sauber, que l’equip legal de la Presidència va fer una cerca, en col·laboració amb el Departament de Justícia, a les residències de Wilmington i de la platja de Rehoboth, a Delaware.

Els advocats van descobrir papers polítics i personals juntament amb una sèrie de documents classificats. Tots menys un van ser trobats en un espai per emmagatzemar al garatge de la residència de Biden a Wilmington, mentre que un, d’una sola pàgina, va ser trobat en una habitació adjacent. No es va trobar res a la casa de la platja, ha dit Sauber.

“Estem cooperant completament amb la revisió del Departament de Justícia”, ha assegurat Biden, i, com va passar amb la primera tanda de documents que es van trobar a les oficines del Biden Penn Center, el Departament de Justícia “va ser notificat immediatament” i va prendre possessió dels documents.

La troballa al laboratori d’idees va tenir lloc el novembre passat, tot i que no es va donar a conèixer fins a principis d’aquesta setmana. La d’avui és, doncs, la segona revelació d’aquest tipus aquesta setmana.

Es desconeix el motiu d’aquestes cerques, el contingut dels documents i qui va decidir enviar-los a aquests llocs.

Aquest dimecres la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, s’ha negat a respondre preguntes dels periodistes sobre per què el govern no havia informat abans de la troballa dels documents, que es va produir dies abans de les eleccions de mig mandat del 8 de novembre.

Jean-Pierre s’ha limitat a dir que l’assumpte està sent investigat pel Departament de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona