Política

qatargate

L’Eurocambra inicia el procés per aixecar la immunitat a dos eurodiputats implicats en el Qatargate

La institució també comença el suplicatori contra dues membres més per un suposat frau en els diners assignats

La presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, ha traslladat aquest dilluns al ple la sol·licitud de les autoritats judicials belgues per aixecar la immunitat a l’eurodiputat belga Marc Tarabella i l’italià Andrea Cozzolino en el marc de la investigació sobre els suposats suborns de Qatar i el Marroc.

En paral·lel, la institució també ha iniciat el procés per retirar, a petició de la fiscalia europea, la protecció parlamentària a les eurodiputades gregues Maria Spyraki i Eva Kaili. Malgrat que Kaili es troba en presó preventiva i imputada pel Qatargate, la petició d’aixecar-li la immunitat, com en el cas d’Spyraki, està relacionada amb uns suposats fraus en els diners assignats, concretament la remuneració dels assistents.

Ara, les quatre sol·licituds de retirada de la immunitat es traslladaran al comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, que haurà de presentar una proposta de decisió. El cas es presentarà en una reunió del comitè, que haurà de designar un ponent i celebrar una audiència. Després, el projecte d’informe sobre la petició referent a la immunitat serà debatut i votat en comitè i posteriorment al ple.

Metsola ja va anunciar a principis de gener l’inici del procediment urgent per suspendre la immunitat dels dos eurodiputats a petició de les autoritats judicials belgues, però ha estat ara quan ho ha comunicat al ple, un moviment necessari perquè s’iniciï el procés.

Davant les investigacions per la suposada trama de suborns i en plena revisió de les normes de la cambra per evitar possibles nous casos de corrupció, la presidenta de l’Eurocambra ha demanat als serveis i els comitès donar prioritat a aquestes sol·licituds. “Això és l’inici, no el final. Començarem amb les mesures que es puguin implementar ràpidament”, ha assegurat Metsola en referència als canvis en les normes. Entre les mesures proposades per Metsola hi ha més controls sobre les portes giratòries, declaracions d’interessos financers dels eurodiputats i més controls sobre les trobades amb representants de tercers països, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona