Política

Junqueras assegura que els xiulets no l’impediran seguir treballant per la República catalana

“Ni els qui vesteixen amb toga ni aquells que legítimament ens volen xiular seran un inconvenient perquè continuï treballant per tothom”

“Si algú vol xiular, que xiuli i si vol cridar, que cridi”, afirma

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que els xiulets i les escridassades, com les que aquest dijous va patir per part d’alguns manifestants, no impediran que continuï treballant per assolir la república catalana. “Si algú vol xiular, que xiuli i si vol cridar, que cridi”, ha assegurat en declaracions a RAC1. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha minimitzat l’incident assegurant que “van ser només quatre o cinc” persones i que hi havia més periodistes que ciutadans escridassant i xiulant. “Forma part de l’exercici democràtic”, ha afirmat.

Junqueras ha assegurat que “hem de seguir treballant per fer un referèndum per construir la república que volem” i que “ni els homes ni les dones vestits amb toga” o “aquells que legítimament ens vulguin xiular”, “no han de ser un inconvenient per continuar treballant per tothom”.

El líder d’ERC ha defensat que “és normal que hi hagi gent que estigui trista, decebuda o preocupada, per raons diferents” o que sentin “dolor per no haver aconseguit el que volem aconseguir” però ha defensat que per obtenir resultats i caminar cap a la independència “és millor treballar més que sentir dolor”. També considera que els aparells de l’Estat volen dividir l’independentisme i que ell aposta per “treballar per evitar la divisió”.

En aquest punt ha recordat que la reforma del Codi Penal, amb la supressió del delicte de sedició, malgrat no sé la solució definitiva, sí que “és millor” que el que hi havia fins ara, malgrat la malversació i el delicte de desordres públics. I ha recordat que amb la reforma aprovada molta de la gent que pateix repressió i està immersa en processos judicials podrà evitar la presó: “La rebaixa és molt substancial”. “No és tot el que volem aconseguir, però forma part del camí”, tot recordant els qui estan a l’exili i els qui continuen patint la repressió. “Treballem per protegir tothom”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA