Política

estats units

Trump retira una demanda a Florida contra la fiscal general de Nova York

L’expresident ha estat acusat per un jutge de recórrer a la justícia per venjar-se dels seus adversaris polítics

L’expresident dels Estats Units Donald Trump ha retirat una demanda presentada davant els tribunals de West Palm Beach (Florida) contra la fiscal general de Nova York, Letitia James, per a detenir les investigacions que aquesta va obrir sobre la seva organització empresarial i que ja han donat peu a dues condemnes.

En el registre judicial del cas obert el desembre passat es va publicar aquest divendres una nota anunciant que el demandant va posar fi a la seva acció legal contra James sense donar més explicacions.

Trump –president dels EUA entre el 2017 i el 2021– va plantejar aquesta acció judicial després que la Fiscalia de Nova York li demandés el setembre passat a ell, els seus tres fills majors i la seva empresa, l’Organització Trump, per presumptament haver obtingut de manera fraudulenta préstecs, beneficis d’assegurances i impostos més baixos del que els correspondria.

La setmana passada un jutge del Tribunal Suprem de Nova York va condemnar a l’Organització Trump a pagar una multa d’1,61 milions de dòlars –la màxima possible– per operar una trama d’evasió fiscal durant anys, en un dels casos derivats de les investigacions de la Fiscalia que dirigeix James.

En aquest cas no estan inclosos ni l’expresident ni els seus fills.

També va ser condemnat aquest gener Allen Weisselber, que va ser durant molts anys director financer de l’Organització Trump.

Weisselberg, que va rebre una condemna lleu de cinc mesos de presó com a resultat del seu pacte amb la Fiscalia, s’havia declarat culpable l’agost de 15 càrrecs de frau fiscal.

La demanda ara retirada buscava limitar o detenir la investigació, així com vetar la participació de James en qualsevol acció civil o penal contra l’expresident o la seva companyia.

El passat dia 15, Trump va acusar en un comunicat a James de pretendre convertir la seva posició en “una arma política” contra ell. “En lloc de continuar malgastant el seu temps i els recursos dels contribuents en una llarga i contínua caça de bruixes contra el Partit Republicà i contra mi, hauria de centrar la seva atenció a ajudar a ressuscitar el que alguna vegada va ser el gran estat de Nova York”, va escriure Trump.

Precisament aquest dijous un jutge federal dels EUA va ordenar a l’expresident Trump pagar una multa pròxima al milió de dòlars en considerar que una demanda que va presentar contra rivals polítics, entre ells la demòcrata Hillary Clinton, era frívola i només buscava una “venjança política”.

En la decisió, el jutge Donald Middlebrooks –d’una cort de West Palm Beach (Florida)– arremet contra l’expresident i el multa igual que a la seva advocada Alina Habba amb el pagament de 938.000 dòlars a un total de 18 acusats en el cas. “Aquest cas mai hauria d’haver estat presentat”, va assenyalar el jutge Middlebrooks en la sentència de 46 pàgines. “Trump és un litigant prolífic i sofisticat que utilitza repetidament els tribunals per a venjar-se dels seus adversaris polítics”, detalla el jutge en la seva decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona