Política

guerra a ucraïna

La UE espera aprovar avui més fons per subministrar armes a Kíiv

Augmenta la pressió sobre Berlín perquè autoritzi l’entrega dels seus tancs a Kíiv

La ministra alemanya d’Afers Estrangers diu que no impedirà a Polònia enviar els ‘Leopard 2’ a Ucraïna

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) es reuneixen aquest dilluns al matí a Brussel·les amb la intenció d’aprovar el setè desemborsament de 500 milions d’euros del fons per subministrar armament a Ucraïna, tot i que Hongria amenaça de vetar la decisió. El debat es produeix enmig de l’augment de les pressions sobre Alemanya perquè autoritzi l’enviament dels seus tancs Leopard 2 a Kíiv que tant reclama el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a les potències occidentals.

Berlín s’hi resisteix i això ha creat tibantors entre els aliats de Kíiv. Però, diumenge la ministra d’Afers Estrangers, la verda Annalena Baerbock, va donar senyals d’un canvi de posició. Baerborck va dir que Berlín no “s’interposarà en el camí” si Polònia envia tancs fabricats a Alemanya a Ucraïna. Ho va dir en una entrevista a la televisió francesa LCI diumenge al vespre en ser interrogada sobre que passaria si Varsòvia enviava els seus Leopard 2 sense l’aprovació d’Alemanya. Com a fabricant dels tancs Leopard, Berlín té dret a vetar la seva transferència. En les últimes setmanes, s’ha estat exercint una gran pressió diplomàtica sobre Alemanya perquè enviï els seus tancs, o almenys permeti que els països que els hi compren ho facin. Berlín es pronunciarà aviat sobre l’enviament o no de tancs a Kíiv, va dir diumenge el ministre alemany de Defensa, Boris Pistorius, que va recordar que la decisió és competència del canceller Olaf Scholz, mentre Ucraïna ha tornat avui a reclamar-li pressa.

Els països de la UE també preparen un desè paquet de sancions contra Rússia per la invasió d’Ucraïna, iniciada el 24 de febrer del 2022, va indicar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la setmana passada, tot i que no s’espera que s’aprovi avui.

En dia 334 de l’inici de la invasió, les tropes russes continuen en els seus intents per trencar la defensa ucraïnesa de Bakhmut i el govern de la regió ucraïnesa de Lviv, Maksym Kozytskyi, ha informat de talls en el subministrament d’energia.

El cap de la diplomàcia russa, Sergei Lavrov, ha arribat a Sud-àfrica i s’ha reunit amb la seva homòloga, Naledi Pandor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona