Política

Collboni diu que deixa l’acta de regidor per actuar “des de la màxima llibertat”

El socialista afirma que la passa que fa “no va en contra de ningú” i dona per fet que es mantindrà el govern de coalició

El substituirà Laia Bonet com a cap visible del PSC al consistori

L’encara primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat aquest dilluns que deixa el càrrec i l’acta de regidor per actuar “des de la màxima llibertat” i dedicar-se a la campanya electoral per tornar a l’Ajuntament com a nou alcalde. Segons ha dit en roda de premsa, la renúncia a l’acta es farà efectiva el pròxim 1 de febrer. Per tant, està prevista la seva participació “amb normalitat” al plenari d’aquest divendres. Collboni ha dit que no ha pogut parlar per telèfon amb l’alcaldessa Ada Colau i, per tant, li ha fet una comunicació per whatsapp. Amb tot, espera tenir-hi una conversa “amb tranquil·litat” les pròximes hores.

El socialista ha indicat que la passa que fa “no va en contra de ningú” i ha donat per fet que es mantindrà el govern de coalició amb els comuns tot i que ell surti del govern. De fet, ha dit que la resta de regidors socialistes continuaran a l’executiu municipal.

La fins ara tercera tinent d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, substituirà Collboni com a cap visible del PSC al govern municipal de la ciutat fins que finalitzi l’actual mandat. La resta de regidors del PSC “seguiran fent el seu treball al govern municipal”, ha explicat Collboni, que ha detallat que Laia Bonet assumirà les funcions que tenia ell fins ara, que “se sumaran a les seves competències actuals fins a la fi del mandat”.

Reaccions

El cap de l’oposició i alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha titllat la renuncia de Collboni d’ “actesd’oportunisme polític”. En roda de premsa, Maragall ha afirmat que ell es mantindrà a l’Ajuntament fins al final: “Collboni fuig, nosaltres som aquí”. Segons Maragall, Collboni és “coresponsable de la pitjor gestió municipal”. L’alcaldable d’ERC s’ha posicionat com “alternativa i futur govern”.

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que la sortida del govern municipal del socialista Jaume Collboni demostra el “fracàs espectacular” d’aquest executiu i li ha criticat el gest “poc seriós”. En una atenció als mitjans de comunicació aquest dilluns, Trias ha reconegut que l’ha sorprès la decisió de Collboni i ha lamentat que no són maners de fer les coses. Segons Trias, aquesta és una decisió “molt dolenta”, una equivocació, i li ha retret al fins ara primer tinent d’alcaldia que tot és un gest per voler desmarcar-se de la política d’Ada Colau, quan porta quatre anys governant amb ella. Sobre l’alcaldessa, ha dit que la decisió del socialista la deixa en “situació difícil”.

El regidor de Presidència i Pressupostos de l’Ajuntament, Jordi Martí (BComú) ha apuntat en una atenció als mitjans que Collboni actua mogut per les enquestes desfavorables. Ha afirmat que el govern municipal segueix “amb normalitat”. El regidor ha indicat que serà l’alcaldessa, Ada Colau, l’encarregada de fer els ajustos, que seran “el més lleus possibles per garantir la màxima continuïtat” i que amb qui s’haurà de reunir és amb Laia Bonet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona