Política

Junts critica que ERC “truqui a la porta del PSOE” per aprovar els comptes

Rius reclama a Aragonès “més hores” de negociació i “menys fotografies” amb sindicats i patronal

Junts critica que ERC “truqui a la porta del PSOE” per aprovar els pressupostos de la Generalitat: “Quan es tracta de Pedro Sánchez, Catalunya sempre surt perdent. Sembla que (ERC) prefereixin l’estabilitat amb el PSOE, encara que els enganyin i humiliïn, a vertebrar una majoria independentista”, ha lamentat aquest dilluns el portaveu de Junts, Josep Rius. La formació de Laura Borràs i Jordi Turull mantindrà una nova reunió amb el govern pels comptes mentre les negociacions entre el PSC i els republicans continuen estancades. Rius ha reclamat al president Pere Aragonès “més hores” de negociació i “menys fotografies” amb sindicats i patronal, que aquest dilluns es tornen a reunir amb l’executiu català.

Des de Junts reiteren que no s’aixecaran de la taula de negociació i que hi posaran “totes les hores” necessàries. Els exsocis de govern dels republicans volen uns comptes que “no retallin l’autogovern”, que “alleugerin la pressió fiscal” -sigui amb la deflactació de l’IRPF o amb canvis en l’impost de successions-, mesures per “ajudar a pagar la factura energètica a les empreses”, així com suport al Quart Cinturó, l’ampliació de l’aeroport del Prat i al Hard Rock. Tres grans projectes que també reclama el PSC i que són un escull en les converses.

Pel que fa a la pressió de la Taula del Tercer Sector per tirar endavant els pressupostos del Govern, Rius ha assegurat que l’actualització l’IRSC, el llindar que estableix si una persona pot tenir accés a una prestació social, es pot fer amb un decret llei del govern. “Si Aragonès demà porta aquest decret llei al Parlament llei i ja pot comptar amb el suport de Junts”, ha promès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia