Política

Estat espanyol

Protestes a la Complutense pel reconeixement d’Ayuso com alumna il·lustre

La presidenta de la Comunitat de Madrid rep avui la distinció a la facultat de Ciències de la Informació, on va estudiar periodisme

El centre restringeix l’accés de vianants i vehicles

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, és rebuda aquest dimarts amb de protestes a la Universitat Complutense de Madrid (UCM), on va estudiar la carrera de periodisme,  contra la seva distinció com a alumna il·lustre del centre.

Desenes d’estudiants i sanitaris s’han manifestat aquest matí a les portes del recinte universitari, que ha augmentat les mesures de seguretat davant la previsió de protestes.

La facultat de Ciències de la Informació, que és la que acull l’acte de reconeixement a Díaz Ayuso el dia de Sant Francesc de Sales –patró dels periodistes–, ha restringit l’accés de vianants i vehicles des de l’entrada del Palau de la Moncloa tot el matí i cal fer-ho des de l’Avinguda Complutense. A més, per accedir al recinte fins a la una de la tarda és “indispensable” presentar el carnet de la UCM, segons ha anunciat la facultat.

La comunitat de la UCM ha presentat 1.500 signatures en contra del nomenament de la presidenta madrilenya com a alumna il·lustre, entre ells 96 docents, juntament amb investigadors i alumnes. Segons fonts acadèmiques citades per l’agència EFE, el 75 per cent de la Junta de la Facultat de Ciències de la Informació rebutja el nomenament.

El rebuig dels catedràtics i professors ve motivat tant per les declaracions de la política popular qüestionant l’evidència del canvi climàtic, com per la coincidència amb les eleccions autonòmiques del maig vinent, cosa que podria tenir connotacions polítiques per a la universitat.

Les tensions generades per aquesta distinció han provocat la dimissió del vicerector de Relacions Institucionals, Juan Carlos Doadrio, segons fonts acadèmiques.

Davant el rebuig que ha generat que li atorguin aquest homenatge, Díaz Ayuso ha precisat que li fan per “ser la presidenta de tots els madrilenys” i no per qüestions acadèmiques, ja que de ser així “francament, potser ni tan sols ho hagués acceptat”. “Però no va per aquí”, ha assegurat. És més, veu “normal” que la universitat on ha estudiat i a la qual ha estat vinculada més de set anys vulgui reconèixer que sigui presidenta regional.

“Crec que no té més història, i que professors i alumnes no s’haurien de mostrar de manera sectària contra opinions polítiques diferents”, ha recalcat. La dirigent del PP de Madrid ha defensat que la universitat sigui “el major focus de llibertat, convivència i pluralisme polític”.

A més d’Ayuso, la UCM també reconeix els periodistes Almudena Ariza, Ángel Expósito i Xurxo Torres; l’escriptor Arturo Pérez Reverte i l’actor Antonio de la Torre, també periodistes; el documentalista i fotògraf Miguel Trillo, i el fundador de l’agència de publicitat China, Rafa Antón.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL