Política

Perú

El primer ministre peruà es reuneix per sorpresa amb la taula directiva del Congrés

La reunió ha tingut lloc sense avís previ després de participar d’una sessió del Consell de Ministres

El primer ministre del Perú, Alberto Otárola, ha acudit aquest dimecres per sorpresa al Parlament per a reunir-se amb la taula directiva del Congrés, enmig de la greu crisi política i social per la qual travessa el país, on les protestes antigovernamentals han cobrat la vida de més de 60 persones.

Sense previ avís, Otárola ha ingressat pocs minuts després de les 12.00 hora local (19.00 GMT) a la seu del Legislatiu, en el centre històric de Lima, després de participar d’una sessió del Consell de Ministres.

El primer ministre ha arribat acompanyat dels titulars de Defensa, Interior i Justícia, per a sostenir una trobada amb la taula directiva del Congrés, que presideix el conservador José Williams.

El Consell de Ministres va estar reunit aquest matí en el Palau de govern, on va estar també present la presidenta, Dina Boluarte, qui aquest dimarts ha demanat una “treva nacional” als manifestants que demanen la seva renúncia.

En una conferència amb l’Associació de Premsa Estrangera del Perú (APEP), Boluarte ha reiterat també el seu suport a la Policia Nacional (PNP) en la seva actuació per a controlar les protestes antigovernamentals i ha atribuït “el caos” que han provocat aquestes a “grups radicals”.

A més, la cap d’Estat s’ha mostrat confiada que el Congrés aprovarà el projecte de llei que va presentar l’Executiu per a avançar les eleccions generals per a 2024, encara que els manifestants exigeixen que els comicis se celebrin enguany.

Les protestes antigovernamentals, que van arrencar al desembre després del fallit autocop de l’exmandatari Pedro Castillo, sumen 62 persones mortes, entre víctimes directes d’enfrontaments, un policia i morts relacionades a les protestes.

En total, 45 persones que participaven en les protestes van morir van ser fruit d’enfrontaments, mentre que un policia va morir després de ser cremat viu per manifestants. A aquestes víctimes, se sumen nou decessos en successos relacionats amb els aturs, segons dades de la Defensoria del Poble.

Acnur ha confirmat també la mort de quatre haitians que no van poder rebre assistència mèdica pels bloquejos de carreteres i UNICEF la d’un bebé nonat, la mare del qual, embarassada de 7 mesos, no va arribar a temps a l’hospital. La Policia ha confirmat també dues morts més en la del nord regió de La Llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona