Política

INFRAESTRUCTURES

Aposta ferroviària i millora esperada a la C-55

L’acord entre govern i PSC pel pressupost referma l’aposta per potenciar el model ferroviari ampliant les demandes dels punts que ja havia pactat En Comú Podem (ECP) el 14 de desembre passat i concretant i incorporant noves partides en la millora en l’accessibilitat al transport públic al metro, posada a licitació de projectes com ara l’intercanviador de l’L4 d’Urquinaona (1 milió), Verdaguer (L5 per mig milió), perllongament de l’L1 Fondo-Lloreda Sant Crist (5 milions) o pel projecte de l’L4 entre La Pau i Sagrera (1 milió). L’acord estableix millores i obres d’ampliació per valor de 19,7 milions al metro i destinar fins a 10,1 milions per fer projectes bàsics i constructius, a més de 23,2 milions per al pla de renovació de vies i 3,1 en el de sistemes i cotxeres.

L’entesa també recull actuacions que haurien de dur a terme els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), redundant la idea dels comuns d’estudiar la viabilitat de la connexió de la línia S2 des de Sabadell fins a Castellar del Vallès en un projecte que ja es va anunciar entre el 2009 i el 2010, però que finalment va quedar al calaix.

L’acord també inclou partides per estudiar el desdoblament de les línies d’Igualada i Manresa; iniciar el procés d’informació pública del projecte de perllongament de l’L1 entre les estacions de Lloreda-Sant Crist i Badalona Rodalies; destinar 500.000 euros a actualitzar el projecte del perllongament de l’L3 entre Zona Universitària i Esplugues i un milió més a la redacció del projecte del perllongament de l’L4 entre La Pau i Sagrera.

En l’àmbit viari també es comença a moure una de les reivindicacions històriques al Bages al voltant de la carretera C-55, que ha provocat un munt de manifestacions i queixes per reivindicar solucions que evitin l’alta accidentalitat de la plataforma No Més Morts C-55. En total es destinen 30 milions a redactar el projecte de la variant de Castellgalí durant aquest any i a executar entre el 2024 i el 2025, però també al projecte constructiu de l’ampliació de la C-55 amb un tercer carril entre Castellgalí i Manresa per poder fer els treballs el 2025. Per aquest any preveu posar a licitació durant el primer trimestre les obres d’implantació d’un tercer carril en el tram entre Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí (2,2 milions) i, en el segon trimestre, les de millora del tram d’Olesa de Montserrat a Collbató (6,3 milions).

De les diverses partides a la xarxa viària també destaca la destinada a redactar el projecte constructiu de la variant de la C-37 entre la Vall d’En Bas i Olot amb la previsió d’execució entre 2024 i 2025 per un valor estimat de 30 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona