Política

ESTATS UNITS

El principal assessor econòmic de Biden deixa el càrrec

El president dels EUA ha destacat que la tasca de Brian Deese ha estat “crucial” per tirar endavant mesures de la seva agenda econòmica

Dimecres va tenir lloc a la Casa Blanca una cerimònia per acomiadar el fins ara cap de gabinet Ron Klain i donar la benvinguda al seu successor, Jeff Zients

Aquests canvis es produeixen a més d’un any de les eleccions presidencials, a les quals el mandatari es vol presentar per a la reelecció

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dijous la marxa del seu principal assessor econòmic, Brian Deese, director del Consell Econòmic Nacional de la Casa Blanca.

Biden ha informat en un comunicat que en els dos anys del seu mandat ha comptat amb l’ajuda de Deese per afrontar “l’atur elevat, una economia en crisi i els comerços tancats a tot el país”.

El diari ‘The New York Times’ ha explicat que la marxa de Deese s’havia planejat des de feia temps, ja que ha estat anant i venint des de l’estiu passat entre Nova Anglaterra, on resideix la seva família, i la ciutat de Washington per anar a treballar. De moment es desconeix quina serà la seva propera destinació laboral.

De fet, en el comunicat Biden fa referència a aquests trasllats de Deese i ha agraït a la seva dona i fills haver-li “deixat prestat” el seu marit i pare.

La Casa Blanca encara no ha revelat qui serà el substitut de Deese, tot i que la cadena de televisió CNBC ha avançat que una de les candidates a substituir-lo és l’actual vicepresidenta de la Reserva Federal, Lael Brainard.

‘The New York Times’ ha indicat que, a més de Brainard, un altre possible aspirant al lloc seria el sotssecretari del Tresor, Wally Adeyemo.

En la seva nota, Biden destaca que la tasca de Deese ha estat “crucial” per tirar endavant mesures de la seva agenda econòmica com el pla d’estímul d’1,9 bilions de dòlars aprovat el març del 2021, en plena pandèmia, o la Llei de Reducció Inflació a l’agost passat.

La marxa de Deese ha estat anunciada després que dimecres la Casa Blanca acollís una cerimònia per acomiadar el que ha estat el seu cap de gabinet, Ron Klain, en els dos anys de l’Administració Biden i per donar la benvinguda al seu successor, Jeff Zients.

Aquests canvis es produeixen a més d’un any de les eleccions presidencials nord-americanes del novembre del 2024, a les quals Biden ja ha avançat que té intenció de presentar-se per a la reelecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona