Política

Joaquim Roqué encapçalarà Esquerra a Ribes de Freser

La candidatura estarà formada per persones independents i militants d’Esquerra Republicana

L’actual regidor i portaveu de Tots Fem Ribes - AM a l’Ajuntament de Ribes de Freser, Joaquim Roqué Paret, encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana per les eleccions municipals del mes de maig. A la llista s’incorporaran altres membres d’Esquerra Republicana de la secció local de la Vall de Ribes i persones independents.

La candidatura es presenta per donar continuïtat a la feina que s’ha realitzat des del grup municipal Tots fem Ribes - Acord Municipal, que amb els regidors Joan Vilaplana, Sara Méndez i el mateix Joaquim Roqué han impulsat diferents iniciatives que han millorat Ribes des d’una oposició constructiva, persistent i rigorosa.

Joaquim Roqué ha assegurat que “els avenços promoguts pel grup municipal han estat sobretot en la gestió mediambiental, residus i energia, en l’àmbit social, vetllant perquè les ajudes Covid per a empreses i persones arribessin a qui havien d’arribar, l’impuls a la transparència informativa i participació ciutadans”. “També hem treballat per assolir acords transversals de consens per la sobirania de Ribes dins del nostre país i cap a la República Catalana independent, i sobretot, per donar veu a la ciutadania traslladant les seves preguntes al plenari i a les mocions presentades”, ha afegit.

Roqué també s’ha referit a l’impuls que han fet per a la recuperació de la memòria històrica: “Hi ha hagut avenços en els homenatges previstos als deportats als camps nazis, la dignificació de la fossa comú més gran del Pirineu amb soldats republicans situada al cementiri de Ribes, les víctimes del bombardeig franquista a la nostra població i dels represaliats per judicis militars del franquisme de Ribes de Freser. En total, aquests homenatges afecten a més de dues-centes persones a les quals mai s’ha reparat la injustícia que van patir”.

Joaquim Roqué ha estat nomenat per la secció local d’Esquerra Vall de Ribes per seguir liderant el projecte iniciat al grup municipal l’any 2019. També és actual conseller del grup d’Esquerra al Consell Comarcal. Amb formació d’enginyeria tècnica en Telecomunicacions i llicenciat en Comunicació Audiovisual, es dedica professionalment als serveis en sistemes informàtics, webs i comunicació. Té àmplia experiència en la gestió pública, i també és el promotor de Cinema Transhumant i del TERRA GOLLUT film festival, iniciatives culturals compromeses que fan arribar el cinema a petites poblacions i a col·lectius vulnerables, amb sessions de cinefòrum i debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA