Política

UNIÓ EUROPEA

Detingut a Itàlia l’eurodiputat Andrea Cozzolino pel ‘Qatargate’

Ha estat arrestat en una clínica de Nàpols seguint una ordre europea de detenció de les autoritats belgues

Serà traslladat a la presó de forma preventiva

L’eurodiputat italià Andrea Cozzolino ha estat avui detingut en una clínica de Nàpols (al sud del país) seguint una ordre d’arrest europeu de les autoritats belgues, en el marc de les investigacions per la trama de suposats suborns a la Eurocàmera amb Qatar i Marroc.

La Guàrdia de Finança (policia de delictes fiscals) ha anat en un primer moment al seu domicili al barri napolità del Vomero però no l’han localitzat, tot i que després l’han trobat en una clínica on se sotmetia a controls mèdics, informen els mitjans locals.

Aquí li han notificat el seu arrest i properament serà traslladat a la presó de forma preventiva, segons informa la televisió pública RAI.

Les autoritats belgues, per la seva banda, han procedit aquest divendres a registrar casa seva al barri brussel·lenc d’Ixelles, així com la seva oficina al Parlament Europeu (PE)

Cozzolino, de 60 anys i antic membre del Partit Comunista italià, va començar la seva carrera a Europa el 2009 a les files del Partit Demòcrata —que l’ha suspès de militància— i al grup socialdemòcrata europeu.

La setmana passada el PE li va retirar la immunitat, així com al també eurodiputat Marc Tarabella, tots dos sospitosos d’estar involucrats en la trama de suborns a canvi d’influència política a l’Eurocambra presumptament vinculada a Qatar i al Marroc.

L’escàndol va esclatar el desembre passat i va afectar en primer ordre la llavors vicepresidenta de la institució i socialdemòcrata grega Eva Kaili, arrestada i imputada des del moment de les revelacions i arrestos.

D’altra banda, també ha estat detingut l’exeurodiputat socialdemòcrata italià Pier Antonio Panzeri, considerat el capitost de la suposada trama de corrupció, però ha acordat col·laborar en la investigació judicial belga com a “penedit” a canvi de reduir la seva condemna.

La dona i la filla de Panzeri, Maria Colleoni i Silvia Panzeri, van ser posades sota arrest domiciliari a Milà (al nord d’Itàlia) el 10 de desembre acusades d’estar al corrent de les accions de l’eurodiputat, però el 26 de gener la justícia italiana les va alliberar després que Bèlgica renunciés al lliurament de totes dues.

A més de Panzeri i Kaili, la policia belga va arrestar la parella sentimental de la política grega i assistent parlamentari Francesco Giorgi i el lobbista i secretari general de l’ONG No Peace Without Justice (Sense pau no hi ha justícia), Niccolo Figa-Talamanca, aquest últim alliberat la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona