Política

L’Ajuntament de Palau-saverdera sosté que no incompleix el POUM

El consistori, encapçalat per Isabel M. Cortada, diu que la creació de la rotonda, que reclama l’exalcalde, va lligada al desenvolupament del Pitch & Putt

L’Ajuntament de Palau-saverdera, encapçalat per l’alcaldessa Isabel M. Cortada, nega que s’incompleixi el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb la construcció del tercer carril a la carretera Gi-610 per entrar a la urbanització del Mas Isaac, contràriament al que ha denunciat l’exalcalde d’aquest municipi Narcís Deusedas. Deusedas manté que l’Ajuntament incompleix el POUM per fer un tercer carril allà on s’havia d’executar una rotonda.

L’Ajuntament exposa que el POUM fa referència a la construcció d’una rotonda, però lliga la seva construcció amb el desenvolupament del Pitch & Putt, que està previst a l’altra banda de la carretera. “No és cert que s’incompleixi el POUM, perquè, de moment, no hi ha cap previsió de desenvolupament d’aquest sector a què es fa referència. Si algun dia es desenvolupa, serà aleshores quan s’haurà de construir la rotonda”, afirma.

Hi afegeix que, l’any 2006, es va aprovar el projecte d’urbanització del pla parcial 8 (PP8)de les antigues normes subsidiàries, que es va incorporar, posteriorment, al sector Sud 6 del POUM i que, ara, s’està desenvolupant. El projecte d’urbanització del Sud 6 preveu construir el tercer carril, i així consta en els informes de la direcció general de Carreteres, que ha donat el vistiplau al projecte. “Per tant, el promotor d’aquest sector ha d’executar les obres previstes en el projecte d’urbanització aprovat. És per això que ha construït el tercer carril i s’ha fet càrrec del seu finançament”, raona. També indica que el ple de l’Ajuntament del 25 de març del 2021 va acordar la caducitat i l’arxiu de les actuacions corresponents al procediment de tramitació com a projecte d’obra local ordinària del “projecte de rotonda d’accés a la urbanització Mas Isaac des de la carretera Gi-610” del municipi.

De manera que, segons argumenta i a tall de conclusió, el consistori manté que si algun dia es desenvolupa el sector del Pich & Putt, en compliment de les previsions del POUM, els promotors hauran d’executar la rotonda. Però no es pot exigir al promotor del PP8 (actual Sud 6) que construeixi la rotonda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista