Política

estats units

Els EUA creuen que els tres últims objectes abatuts no estan lligats a la Xina

Només el primer dels quatre aparells derrocats fins ara ha pogut ser relacionat amb el govern xinès

Els Estats Units creuen que els tres objectes voladors que ha abatut en els últims dies no estan lligats a la Xina i podrien ser objectes usats per a fins comercials o de recerca, totalment inofensius, ha dit aquest dimarts John Kirby, un dels portaveus de la Casa Blanca.

Kirby, no obstant això, ha puntualitzat que aquesta informació és provisional i que els Estats Units continuen buscant les restes d’aquests tres objectes abatuts per a analitzar-los i tenir una millor idea de la seva naturalesa.

“Ara com ara, i estic avisant que és només ara com ara, no hem vist indicis o res que apunti a la possibilitat específica que aquests tres objectes siguin part del programa d’espionatge de la República Popular de la Xina, o que hagin estat implicats en alguna mena de recol·lecció d’intel·ligència”, ha manifestat en una trobada amb periodistes.

Kirby ha revelat que la intel·ligència estatunidenques està considerant la possibilitat que els objectes estiguin lligats a ens comercials o de recerca i que siguin “totalment benignes”.

Els Estats Units van abatre el passat 4 de febrer un globus “espia” xinès sobre aigües de l’Atlàntic davant de les costes de Carolina del Sud, i en els últims tres dies ha derrocat altres tres objectes voladors en el seu territori i el Canadà, dels quals de moment no ha pogut confirmar el seu origen.

Després de l’incident del globus “espia” xinès, el govern de Joe Biden va acusar l’Executiu xinès d’haver desenvolupat, amb la implicació de les seves Forces Armades, un “programa” de globus d’espionatge, que ja han sobrevolat més de 40 països en cinc continents.

Per part seva, el govern xinès ha assegurat que el primer objecte abatut era un globus meteorològic que es va desviar de la seva trajectòria i ha denunciat que almenys deu globus estatunidencs han sobrevolat la Xina en l’últim any, alguna cosa que Washington nega.

Els EUA confirmen que el primer míssil contra l’objecte volador al llac Huron va fallar

El cap de l’Estat Major Conjunt dels EUA, el general Mark Milley, ha confirmat aquest dimarts que el primer míssil llançat contra l’objecte volador derrocat el diumenge mentre sobrevolava el llac Huron no va aconseguir l’objectiu i va ser necessari un segon tret que sí que va destruir el globus. “En el quart (objecte volador), sobre el llac Huron, el primer tir va fallar. El segon tir va encertar”, ha declarat Milley en una roda de premsa després de la reunió de la coalició de més de 50 països que estan fent costat a Ucraïna, celebrada avui a Brussel·les.

Encara que ha reconegut que en el globus derrocat pels Estats Units sobre el llac Huron el primer tret va fallar, ha subratllat que en els altres tres objectes voladors (sobre l’Atlàntic, sobre Alaska i sobre el Yukón canadenc) es va destruir l’objectiu amb un sol tir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona