Política

brasil

L’esposa de Bolsonaro entra en política per a “construir un Brasil millor”

Michelle Bolsonaro ha estat designada pel PL com a cap del capítol femení del partit

Michelle de Paula Firmo, esposa de l’expresident brasiler Jair Bolsonaro, ha confirmat aquest dijous que ha decidit entrar de ple en la política per a “ajudar a construir un Brasil millor”.

L’exprimera dama ha estat designada pel Partit Liberal (PL) com a cap del capítol femení d’aquesta formació, a la qual el líder de la ultradreta es va afiliar l’any passat per a aspirar a la reelecció en els comicis que finalment va guanyar el progressista Luiz Inácio Lula da Silva.

“Michelle comptarà amb l’estructura del partit, recorrerà el país i promoure trobades de dones”, ha explicat el president del PL, Valdemar Costa Neto.

L’esposa de Bolsonaro és una fervent evangèlica i va tenir una important participació en la frustrada campanya electoral del seu marit, en la qual va servir com a pont amb esglésies neopentecostals que tenen una creixent influència al Brasil.

Des que Bolsonaro va assumir el poder, en 2019, la seva esposa es va bolcar en la promoció de la llengua de signes i la inclusió de les persones sordes, al mateix temps que va coordinar campanyes de voluntariat dirigides a l’atenció de nens de les comunitats més pobres.

El passat 30 de desembre, dos dies abans de la investidura de Lula, Michelle Bolsonaro va viatjar amb el seu marit als Estats Units, encara que va tornar a inicis d’aquest mes a Brasília, perquè la seva filla Laura, de 12 anys, havia de reprendre l’escola.

Bolsonaro, qui encara no ha reconegut del tot la seva derrota en les urnes enfront de Lula, roman a Orlando (Florida) i encara no ha precisat quan tornarà al Brasil, on el PL l’espera per a encapçalar l’oposició al nou govern.

En un missatge difós pel PL, Michelle Bolsonaro ha explicat que ha decidit entrar de ple en la política perquè, com a dona, té una “mirada especial” i és “capaç de conciliar” la seva funció de “mare i esposa” amb la vida pública.

“Si Déu va veure en mi aquesta gràcia i em va donar l’oportunitat d’ajudar a construir un Brasil millor, estic disposada a col·laborar per al creixement del PL”, ha declarat l’exprimera dama, de 40 anys.

Bolsonaro, de 67 anys, té altres quatre fills de matrimonis anteriors i tres d’ells actuen en política: el senador Flávio, el diputat Eduardo i el regidor de Rio de Janeiro Carlos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona