Política

ESCÒCIA

Kate Forbes, ministra escocesa de Finances, candidata a succeir Nicola Sturgeon

“Necessitem triar un lideratge fort, competent per aconseguir la independència, el tipus de lideratge que jo puc oferir”, ha dit en un vídeo publicat a les xarxes socials

La seva declarada religiositat xoca de ple amb algunes polítiques progressistes de l’SNP pel que fa als drets dels homosexuals i les persones trans

La titular de Sanitat a l’executiu, Humza Yousaf, també ha presentat la seva candidatura

La ministra de Finances de l’Executiu escocès, Kate Forbes, ha presentat aquest dilluns la seva candidatura a succeir Nicola Sturgeon en el lideratge del Partit Nacional Escocès (SNP, en anglès) i com a primera ministra, després de la inesperada dimissió la setmana passada de la dirigent independentista.

Forbes, de 32 anys, que actualment està de permís per maternitat, ha assenyalat a través d’un vídeo a les seves xarxes socials: “La nostra nació” es troba en un “encreuament important”, ja que les “eleccions que fem les properes setmanes” tindran un “profund impacte” sobre “el nostre futur i el dels nostres fills”.

“No em puc apartar i veure la nostra nació frustrada en el seu camí cap a l’autodeterminació. Els nostres petits veïns independents gaudeixen d’unes societats més riques, justes i verdes”, ha declarat a Twitter.

Ha assegurat que l’SNP i el moviment nacionalista, orfe del fort lideratge de la carismàtica Sturgeon, necessita “algú que els pugui unir” a través d’una figura com la seva, que ha descrit com a “unificadora”, “propera” i disposada a “escoltar” perquè “cada membre se senti valorat i que pugui contribuir”.

“Necessitem triar un lideratge fort, competent per aconseguir la independència, el tipus de lideratge que jo puc oferir”, ha afegir Forbes.

En cas de vèncer en aquesta carrera de successió, Forbes esdevindria la líder més jove de la història de l’SNP, si bé la seva declarada religiositat xoca de ple amb algunes polítiques progressistes de la formació en matèria de drets dels homosexuals i les persones trans.

També ha presentat ja la seva candidatura Humza Yousaf, al capdavant de la cartera de Sanitat al govern escocès, que, no obstant això, no travessa un pic de popularitat per la crisi que afecta el servei nacional de salut (NHS, en anglès) i es qüestiona el seu càrrec actual.

Però pot enarborar la bandera d’una Escòcia diversa i integradora com a líder destacada de la comunitat musulmana i defensora d’altres minories ètniques.

Per la seva banda, el veterà Angus Robertson, el nom del qual estava entre els possibles candidats, ha descartat avui presentar-se a aquestes primàries a causa “a compromisos familiars”, segons ha explicat al seu compte de Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA