Política

estat espanyol

El TC aplana la seva agenda futura en rebutjar les recusacions de PP, Vox i Cs

L’alt tribunal les ha desestimats perquè les presentades contra dos dels nous magistrats es van fer fora del termini màxim per fer-ho

El Ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat totes les recusacions formulades per PP, Vox i Ciutadans contra diversos magistrats, de manera que aplana el camí per a resoldre en els pròxims plens els recursos legals que podien veure’s afectats, com aquell contra la Llei de l’Eutanàsia.

El tribunal de garanties ha informat que el Ple ha inadmès les nou recusacions promogudes pel PP i Ciutadans contra el magistrat Juan Carlos Campo i les vuit contra la magistrada Laura Díez per presentar-les fora de termini.

Els arguments contra Campo es fonamentaven per la seva etapa com a diputat i com a ministre de Justícia, mentre que les de Díez ho feien en la seva època com a directora general d’Assumptes Constitucionals i coordinació jurídica del Ministeri de la Presidència.

El Constitucional explica en la seva resolució que la composició del Ple és pública, notòria i invariable des del moment en què els magistrats prenen possessió del seu càrrec que, en aquest cas, va ser el passat 9 de gener.

Des de llavors, s’inicia el termini per a promoure la seva recusació dels assumptes en els quals es tingui coneixement i aquest va vèncer el 23 de gener mentre que les recusacions es van presentar el dia 31.

Així mateix, el Ple ha inadmès de pla les recusacions de Vox que afecten el president Cándido Conde-Pumpido, i a la magistrada María Luisa Segoviano a més de Campo i Díez per la reforma penal que va derogar el delicte de sedició i va modificar el delicte de malversació.

El tribunal argumenta que “aquesta recusació suposaria, en cas de la seva tramitació, una paralització inacceptable de les funcions del Tribunal Constitucional davant la qual ha de salvaguardar l’exercici de la seva pròpia jurisdicció”.

D’altra banda, el Ple ha acceptat fins a 14 abstencions de Juan Carlos Campo, entre elles la Llei Celaá, que se sumen a altres set abstencions anteriors, per la seva anterior condició de diputat i de ministre de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona