Política

ERC de Sabadell i Terrassa participaran a la manifestació contra el projecte del Quart Cinturó

La direcció nacional del partit ha assegurat que no té previst assistir-hi diumenge però dona llibertat a les bases per fer-ho

Les seccions locals d’ERC a Sabadell i Terrassa (Vallès Occidental) ha informat que se sumaran a la concentració convocada aquest diumenge, 26 de febrer, a Sabadell contra el projecte del Quart Cinturó. En una piulada , l’alcaldable en aquesta ciutat, Gabriel Fernàndez, assegura que la decisió respon a la voluntat de preservar el rodal i el riu Ripoll, així com per fer front a l’emergència climàtica: “Com sempre, hi serem per dir ben fort ’no al quart cinturó’ i per proposar un model sostenible de desenvolupament i mobilitat”, assenyala. Dilluns, la direcció nacional va assegurar que tot i estar en contra del projecte no faria cap crida per anar a la manifestació, donant, però, llibertat a les bases per sumar-s’hi si així ho volien.

Per la seva banda, la secció local dels republicans a Terrassa han anunciat via Twitter que també s’hi sumaran, en una piulada que també ha compartit l’alcaldable i tinenta d’alcalde a la ciutat, Ona Martínez: “La Ronda Nord és una infraestructura caduca, pensada fa més de 30 anys, vella, que no soluciona res i que ho destrossa tot”, assenyala el text, tot convidant a aquell qui ho vulgui que vagi a la manifestació, amb un “suma-t’hi!”.

Quart cinturó i pressupostos

El projecte del Quart Cinturó va ser una de les peces clau en la negociació entre el govern i el PSC per sumar els suports necessaris per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023. Concretament, el tram que comprèn Terrassa, on acaba a dia d’avui la B-40, i fins a Sabadell i Castellar, un tram conegut històricament com Ronda Vallès i recentment rebatejat com a Ronda Nord.

La manifestació de diumenge està convocada sota el paraigua de la Campanya Contra el Quart Cinturó i amb la suma de desenes d’entitats de defensa del territori, així com entitats polítiques d’àmbit local i nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia