Política

Anticorrupció demana 15 anys de presó per a Fernández Díaz

La fiscalia sol·licita que es condemni l’exministre espanyol a aquesta pena per haver espiat Bárcenas en la trama Kitchen

La fiscalia anticorrupció demana quinze anys de presó per a l’exministre de l’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz pel dispositiu parapolicial muntat el 2013 per la cúpula d’Interior del govern de Mariano Rajoy i finançat amb fons reservats per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas i robar-li documents relacionats amb la trama corrupta Gürtel que podien comprometre alguns dirigents del partit de dretes. També demana que es condemni l’exministre a una inhabilitació absoluta de 33 anys pels delictes d’encobriment, malversació i delictes contra la intimitat.

Així consta en l’escrit d’acusació que va presentar ahir la fiscalia i en el qual proposa condemnar a la mateixa pena pels mateixos delictes l’exsecretari d’estat de Seguretat Francisco Martínez i l’exdirector adjunt de l’operatiu de la Policía Nacional, el comissari jubilat Eugenio Pino. I més altes encara són les peticions de pena per al comissari de policia jubilat José Manuel Villarejo, per a qui la fiscalia sol·licita 19 anys de presó. Per als comissaris Enrique García Castaño i Andrés Gómez Gordo, Anticorrupció demana una condemna de dotze anys i sis mesos de presó, per al primer i de 15 per al segon. Finalment, per a Marcelino Martín Blas, el xòfer de Bárcenas que després va ser recompensat amb el seu ingrés a la policia, la petició de pena és de dos anys i sis mesos de presó.

La fiscalia, però, ha rebutjat acusar finalment tres antics membres de la cúpula policial perquè considera que no hi ha prou indicis contra ells. Es tracta de l’excap de la UDEF José Luis Olivera i els inspectors José Ángel Fuentes Gago i Bonifacio Díaz. Entre els processats tampoc hi ha l’exdirigent del PP María Dolores de Cospedal ni el seu marit, l’empresari Ignacio López del Hierro, que van ser investigats durant uns mesos fins que el jutge els va treure de la causa, en contra del criteri de la fiscalia i de les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona