Política

DAVID ALQUÉZAR

DELEGAT DE LA GENERALITAT A LA VEGUERIA DEL PENEDÈS

“Les coses no passen perquè sí”

“Hem treballat a partir d’una visió clara de país i això obliga a estructurar la feina amb una mirada territorial”

“En sis mesos ja havíem encarrilat els quatre grans reptes del mandat i avancem amb força”

Fruit de l’enginy
Enginyer de professió, assegura que li agrada tenir les coses estructurades, i amb aquesta mentalitat ha muntat les estructures que han de permetre obrir el camí de la vegueria del Penedès. Calendari en mà, no escatima minuts ni hores a un projecte que sap que el superarà, perquè diu que la vegueria s’ha de pensar en gran.

Dins el segon any de mandat com a delegat de la Generalitat a la vegueria del Penedès, ha començat a tastar el fruit de la feina feta, i arriba a un punt d’inflexió que permet fer visibles unes noves estructures. Així, aquestes quatre comarques enceten una etapa desconeguda però igualment esperada.

Estan satisfets del camí fet?
Sí. Hem treballat en un projecte a partir d’una visió molt clara de país per part del govern (tots els territoris han de tenir les mateixes eines, no hi ha d’haver diferències entre municipis o viles) i això obliga a treballar per estructurar la feina amb una mirada territorial i de proximitat. Per fer-ho hem hagut de planificar amb una visió optimista a partir del treball i l’esforç.
Què ha canviat en aquest temps?
La Generalitat ja estava pendent del Penedès, però el Penedès no existia amb una fotografia pròpia, i aplicant des de la delegació aquesta mirada propera, intentem obrir una porta de noves oportunitats: estructurar un relat territorial, més enllà de diferències polítiques, que sigui el que necessita el Penedès per generar la millor resposta davant els reptes del país i del món que es fan molt evidents amb les últimes crisis econòmiques i socials que la pandèmia i el context internacional han posat sobre la taula. Davant d’una situació d’emergència, les institucions posen en evidència la seva capacitat de resposta, i estic molt satisfet de com el govern ha afrontat aquest repte amb una mirada penedesenca. La Generalitat té molt clar que vol donar resposta als reptes que sorgeixen del Penedès.
El 2021 es van marcar quatre grans reptes. Quin és el grau d’assoliment d’aquests compromisos?
Amb sis mesos de feina ja els havíem encarrilat, però en la memòria que presentarem avui es constatarà que avancem amb tota la força possible i que la feina dona els seus resultats. No ho resoldrem tot de manera immediata. Els reptes són immensos, però estem treballant afrontant tots els reptes de cara, sense solucions màgiques, però amb tot el compromís necessari.
De tots els reptes que hi ha, quines són les prioritats?
N’hi ha un que era clau: podíem entendre que no hi havia directors territorials propis, i per tant esperar a tenir-los amb els braços plegats, o entendre que ja hi havia uns directors repartits en els diferents territoris i que, mentre no n’hi hagués de propis, aquests eren els nostres. La feina bàsica d’un delegat és escoltar el territori i aplicar la mirada territorialitzada a l’acció de govern. A diferència de les altres delegacions, nosaltres cada mes fem tres consells de direcció amb els representants que venen de Tarragona, de Barcelona o de la Catalunya Central, i avancem amb una mirada territorial del Penedès. Això és clau i ha donat els seus fruits. De fet, del que estic més satisfet aquest any és d’haver fet el gran pas endavant en salut pública, i es consolida una inversió global que arriba als 117 milions d’euros, amb xifres d’inversió superiors als 25.000 euros en tots els hospitals de la vegueria. Les coses no passen perquè sí. Passen perquè algú les entoma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona