Política

grècia

El primer ministre grec demana perdó per l’accident ferroviari

S’endureixen les protestes

Acorralat per les protestes després del xoc de trens de dimarts passat, el primer ministre grec, el conservador Kyriakos Mitsotakis, ha demanat aquest diumenge perdó als familiars de les 57 víctimes del pitjor accident ferroviari de la història de Grècia. “Com a primer ministre, els dec a tothom, però sobretot als familiars de les víctimes, demanar perdó”, ha escrit Mitsotakis en un missatge publicat a la xarxa social Facebook, que recull el diari grec Kathimerini. “A Grècia, el 2023, no és possible que dos trens circulin en sentit contrari en una mateixa via i que ningú se n’adoni”, afegeix el missatge, que també diu: “No ens amagarem darrere d’un error humà”.

La col·lisió frontal entre un tren de passatgers i un de mercaderies, dimarts passat prop de Làrissa, al centre de Grècia, va deixar almenys 57 morts –la majoria estudiants– i desenes de desapareguts, a més d’un centenar de ferits. Tot i que les investigacions apunten a l’error humà com a causa del sinistre, la catàstrofe ferroviària ha derivat en una onada de protestes contra el govern, al qual responsabilitzen indirectament de la tragèdia per la falta d’inversions en la xarxa ferroviària. El missatge del primer ministre no calmat els ànims entre la població. El creixent malestar social s’està reflectint en les protestes amb enfrontaments entre els manifestants i la policia. El diari grec Ta Nea informa aquest diumenge de greus incidents a la plaça Síndagma, al centre d’Atenes, al final d’una manifestació en la qual hi han participat més de deu mil persones, segons el mateix mitjà.

D’altra, banda aquest diumenge hi ha previst que declari davant el jutge el cap de l’estació de Làrissa, assenyalat com el responsable de la catàstrofe, després que dissabte hagués estat ajornada la compareixença judicial. L’home, del qual només se sap que té 59 anys, ha admès la seva responsabilitat. Segons informen els mitjans grecs, el detingut només hauria rebut una formació de quaranta dies per treballar com a cap d’estació. Segons, Kathimerini, la justícia intenta aclarir com una persona sense experiència se’l va deixar sol al capdavant de l’estació, sense que ningú el supervisés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona