Política

GRÈCIA

Creix la indignació per l’accident ferroviari a Grècia

El sisè dia de vaga dels treballadors del sector en protesta per la tragèdia paralitza la circulació de trens al país i s’anuncia una nova aturada per dimecres

Allau de denúncies per excessos de violència i “barbaritat policial” contra els assistents a les multitudinàries manifestacions

La fiscalia decreta presó preventiva per al cap de l’estació de Larisa

La circulació de trens a Grècia ha quedat totalment paralitzada avui dilluns en el sisè dia de vaga consecutiu dels treballadors ferroviaris en protesta pel greu accident que el passat dia 1 va provocar almenys 57 morts. Tots els itineraris de tren al país estan “temporalment suspesos”, segons l’empresa operadora Hellenic Train. Els treballadors demanen que es depurin responsabilitats per la falta de mesures de seguretat a la xarxa ferroviària grega.

Segons ha dit avui el portaveu del govern, Iannis Ikonomu, que ha assumit la cartera de Transports de manera interina després que Konstantinos Ajiléas Karamanlis, dimitís del càrrec pel xoc de trens, s’estan elaborant propostes per facilitar la represa de la circulació ferroviària, que es podrien presentar a la premsa dimecres que ve i abordar-se dijous al Consell de Ministres. Aquest dilluns també la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha informat que experts de la CE i de l’Agència Ferroviària Europea (ERA, per les sigles en anglès) viatjaran a Grècia aquesta setmana per oferir suport tècnic.

Per altra banda, l’actuació de la policia en les protestes multitudinàries per l’accident ferroviari ha provocat una allau de denúncies per excessos de violència i “barbaritat policial” contra els manifestants que, de forma general, es comporten pacíficament. El principal partit de l’oposició, la formació d’esquerres Syriza, ha acusat l’executiu d’haver “donat l’ordre de llançar gasos lacrimògens” contra els manifestants pacífics ahir davant del parlament grec. Desenes de milers de persones s’han manifestat arreu del país i s’espera que les mobilitzacions continuïn. El sindicat dels treballadors del sector públic, ADEDI, ha convocat una vaga de 24 hores dimecres que ve que s’espera que vagi acompanyada de noves protestes al carrer.

Pel que fa a la investigació, la fiscalia va decretar ahir presó preventiva per al cap de l’estació de la ciutat de Larisa, imputat per homicidi negligent, després que declarés davant del fiscal durant gairebé vuit hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona