Política

crisi migratòria

El Regne Unit pagarà França per evitar l’arribada de migrants en pastera pel canal de la Mànega

La partida de més de 500 milions d’euros es destinarà a la construcció d’un centre de detenció a França, a les patrulles i a la vigilància de l’àrea

El Regne Unit pagarà 478 milions de lliures a França (537 milions d’euros) durant els pròxims tres anys per evitar l’arribada de migrants en pastera a través del canal de la Mànega.

Així ho ha anunciat aquest divendres el primer ministre britànic, Rishi Sunak, en el marc d’una reunió celebrada aquest divendres a París amb el president francès, Emmanuel Macron.

La despesa es destinarà a la construcció d’un nou centre de detenció de migrants al nord de França, a un nou centre de comandament gestionat pels dos països, a la contractació de 500 nous oficials que s’encarregaren de vigilar les platges i a la compra de tecnologia per patrullar la zona, inclosos drons i altres eines de vigilància aèria.

L’anunci arriba després que aquesta mateixa setmana el govern britànic donés a conèixer la seva intenció de prohibir que els migrants que arribin en pastera pel canal de la Mànega puguin demanar asil. En aquest sentit, Londres ha acusat en diverses ocasions l’executiu de Macron de no fer suficients esforços per impedir la sortida d’embarcacions cap a les costes britàniques, mentre que des de la Comissió Europea avisen que la proposta del Regne Unit viola la llei internacional.

El compromís que s’ha fet visible aquest divendres, doncs, destensa la relació entre França i el Regne Unit, que feia cinc anys que no organitzaven una trobada bilateral. “Ha estat una cimera extraordinària, un moment per tornar a connectar i que il·lustra que preferim el diàleg”, ha apuntat Macron, tot subratllant la necessitat de treballar “junts” en una Europa “que té noves responsabilitats”.

Per la seva banda, Sunak ha assenyalat que França i el Regne Unit “comparteixen un vincle especial i una responsabilitat especial”. “Em sento molt afortunat de treballar plegats i amb moltes ganes de veure el futur que podem construir plegats”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona