Política

El secretariat de l’ANC escull Núria Marín com a nova vicepresidenta

Agafarà el relleu del dimissionari Jordi Pessarrodona, i ha rebut suport de 34 dels 48 secretaris nacionals reunits a Tremp, més de dues terceres parts

El plenari del Secretariat Nacional de l’Assemblea ha escollit la lleidatana Núria Marín com a nova vicepresidenta de l’entitat, després de rebre el suport de més de les dues terceres parts del plenari, en el cas d’avui, de 34 dels 48 secretaris nacionals que han participat en una reunió a Tremp. Marín ocuparà la vacant de l’exvicepresident Jordi Pessarrodona, que va dimitir avui fa tot just un mes.

També hi presentaven candidatura els secretaris nacionals Jordi Vilanova i Josep Selga, tot i que en no assolir un consens en una primera ronda, on Marín ja ha estat la més votada, Selga ha retirat la seva candidatura i s’ha assolit el resultat definitiu: 34 vots a favor de Núria Marín i 14 per Jordi Vilanova.

A l’hora de defensar el seu projecte, Marín ha incidit en l’objectiu de fomentar encara més el debat a l’interior de l’entitat i enfortir-la sobretot a partir de les bases. També ha fet valdre el seu activisme i experiència política en diversos àmbits, a més de destacar que el fet de ser de Ponent li dona una perspectiva allunyada del centralisme i una coneixença de la realitat del territori.

Marín ha volgut, finalment, agrair la confiança del secretariat nacional i ha assegurat que buscarà la confluència i la col·laboració de tothom.

Perfil de la nova vicepresidenta

Núria Marín Casas (Lleida, 1961) és docent dins l’educació secundària i en l’àmbit públic. Té una llarga trajectòria dins de l’activisme independentista, per la llengua i pels drets de les dones, sobretot per la lluita pels drets sexuals i reproductius a la demarcació de Lleida. Forma i ha format part en diferents agrupacions i organitzacions d’aquests col·lectius.

Marín va començar la seva tasca d’activista com a coordinadora de la Crida a la Solidaritat en defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació catalanes del Segrià on assumeix tasques de direcció en l’àmbit comarcal. Va militar a Esquerra Republicana de Catalunya entre el 1989 i el 2019, i va ser regidora de la Paeria de Lleida entre el 2015-19, quan va abandonar la formació en considerar que la seva deriva ideològica i estratègica deixava en un segon pla la lluita per la independència, perdent així la seva identitat.

Forma part del Secretariat Nacional de l’Assemblea des del mandat anterior (2020-2022). Es troba, doncs, en el seu segon i darrer mandat (2022-2024).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona