Política

Estat espanyol

Díaz Ayuso escenifica el trencament amb Vox abans de les eleccions

“A partir d’ara, que cadascú segueixi el seu camí”, diu la presidenta de la Comunitat de Madrid diu en l’últim ple de la legislatura

El partit ultradretà anuncia el vot en contra de l’última mesura fiscal de la popular perquè dona “privilegis” als estrangers

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha escenificat aquest dijous el trencament amb Vox abans de les eleccions autonòmiques del 28 de maig.

“A partir d’avui, que cadascú segueixi el seu camí”, ha dit Díaz Ayuso als qui fins ara han estat els seus socis preferents en la seva intervenció a l’últim ple de la legislatura.

La popular ha criticat a Vox la seva suposada “superioritat moral” i ha assegurat que no es deixarà “arrossegar” per la “deriva” que, segons ella, ha agafat el partit ultradretà els últims.

No obstant això, ha reconegut el suport de Vox al seu govern quan la “ultraesquerra” no volia que tingués “legitimitat”.

Díaz Ayuso ha trencat amb els seus fins ara socis en un ple en què Vox rebutjarà la seva proposta de deducció fiscal a les inversions procedents de fora de la Comunitat, l’última mesura estrella de la presidenta popular.

La líder de la formació d’extrema dreta a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha argumentat que no donarà suport a una iniciativa que afavoreix els estrangers i els dona “privilegis” davant els madrilenys, a qui, segons ella, Díaz Ayuso pretén discriminar.

Monasterio ha lamentat que les dues formacions de la dreta no acabin la legislatura “en un clima d’entesa” perquè considera que, malgrat les seves diferències, són necessàries per a la regió.

També li ha retret que el PP s’abstingués ahir dimecres en la votació de la moció de censura que el seu partit va presentar al Congrés contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid