Política

INFRAESTRUCTURES

L’Estat s’enroca amb el contracte de Rodalies

El govern espanyol s’enroca en demanar a la Generalitat que firmi el contracte programa amb Renfe abans de parlar del traspàs integral de Rodalies. Després d’unes setmanes en què l’executiu català ha redoblat la insistència perquè es faci efectiu el traspàs, amb missatges i missiva de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, perquè es faci una cimera política per tractar aquesta qüestió, ahir va ser el president, Pere Aragonès, qui va reclamar a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que el culmini “aviat” i que vagi “acompanyat de les inversions necessàries”.

La resposta de Sánchez continua sent negativa a constituir un nou espai per debatre el traspàs i reclamava parlar de la transferència dels recursos econòmics “en les taules establertes” ara fa un any en unes converses que van quedar aturades. Per a Sánchez també és imprescindible que el govern català firmi el contracte programa per poder fer les compres de combois. “És una anomalia que s’estigui funcionant sense un contracte programa que permeti participar molt més”, va reflexionar, estenent la mà a Aragonès per asseure’s a la taula de treball.

L’executiu català ja ha expressat en més d’una ocasió que no ho pensa fer fins que no garanteixin un traspàs integral de trens i infraestructures. Aragonès va tornar a lamentar les darreres incidències a Rodalies, i va instar a culminar el traspàs integral de les competències amb “inversions” perquè el mer canvi de titularitat no “garanteix res”.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, va apostar per dur a terme un “treball polític” per establir una metodologia de treball sobre Rodalies, a més d’un calendari i de les inversions que calguin.

El president de Renfe, Raül Blanco, es va desmarcar del debat sobre quin és l’espai idoni per abordar el traspàs, però insistia que l’objectiu a curt termini ha de ser acordar el contracte programa per poder “consolidar els serveis i ampliar-los”, va dir des de Vilafranca del Penedès, durant la finalització de les obres de remodelació de l’estació.

Sánchez i Aragonès van coincidir ahir en l’acte d’inici de les obres del carril bus a la B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal de Barcelona, reivindicat des de fa dècades i que serà una realitat d’aquí a dos anys i mig. El ministeri preveu una inversió de 20 milions per a les obres del carril bus, que tindrà 7 km.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/12-infraestructures/2270200-l-estat-s-enroca-amb-el-contracte-programa-de-rodalies.html

2270200



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA