Política

Aragonès ajorna concretar l’Acord de Claredat fins passades les municipals

Assegura que abans de plantejar la proposta al govern espanyol, ha de rebre l’aval del Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que amb el context actual i l’horitzó de les eleccions municipals del proper 28 de maig no preveu concretar la seva proposta de l’Acord de Claredat i portar-la al Parlament. “Estem en un horitzó de les eleccions municipals que crec no és moment propici per explicitar una proposta concreta perquè seria molt fàcil que se m’acusés de posar-ho en campanya electoral”.

En una entrevista a Ser Catalunya, Aragonès, però, ha explicat que la proposta avançarà a partir de la feina de la comissió d’experts en les properes setmanes, tal com es va anunciar fa uns dies. I també s’aniran “articulant espais de discussió amb les forces polítiques” per intentar arribar a un acord. Així, la proposta sobre l’Acord de Claredat es portarà al Parlament “quan hi hagi un consens que permeti tenir una àmplia majoria”. De fet, Aragonès ha assegurat que no plantejarà la proposta al govern espanyol fins que no rebi l’aval de la cambra catalana. “Pot haver una proposta meva però si volem que avanci ha de tenir més suports i per això busco un gran acord parlamentari”, ha afirmat.

Aragonès ha tornat a insistir a la resta de forces polítiques, sobretot a Junts, que si no estan d’acord amb la seva proposta, en presentin una d’alternativa. I acusat el PSC de voler allargar la situació actual: “Pensar que el pas del temps ho dissoldrà no és actuar responsablement”.

Aragonès també ha assegurat que seguirà treballant per assolir consensos i acords després de la sortida de Junts del govern que els ha deixat en minoria al Parlament i ha descartat eleccions: “Ningú planteja les eleccions”.

Sobre el retorn de Clara Ponsatí, Aragonès ha celebrat que s’hagi pogut beneficiar de la reforma del Codi Penal i ha evitat comentar les crítiques de l’eurodiputada cap a l’estratègia d’altres exiliades, com Meritxell Serret i Anna Gabriel, per tornar a Catalunya. “No faré res que ajudi a la confrontació entre represaliats o persones que defensen” la independència de Catalunya. A més, també ha assegurat que “s’ha banalitzat l’exili” i s’ha solidaritat amb totes les persones que van haver de marxar el 2017 a l’estranger per l’1-O perquè “és una forma de repressió”. Sobre el cas Ponsatí, ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra, recordant que l’ordre la dicta el Tribunal Suprem i afirmant que a Catalunya les detencions “no són polítiques”. Per Aragonès és el Suprem qui ha de respondre sobre “per què s’ordena quan hi ha immunitat parlamentària”.

Sobre la sentència a Borràs, Aragonès ha reiterat que és una qüestió “diferent” a la “persecució” per l’1-O amb diverses causes al jutjat número 13 de Barcelona i el cas de la presidenta suspesa del Parlament.

Sequera

El president de la Generalitat també ha parlat de la situació de sequera que viu Catalunya i sobre la cimera convocada per aquest divendres, reclamant un cop més el consens per decidir el millor per afrontar la situació d’emergència, com per exemple el debat sobre omplir o no les piscines municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona