Política

BRASIL

Bolsonaro torna al Brasil

L’exmandatari arriba a la capital brasilera gairebé tres mesos després de l’assalt de les institucions del país, el 8 de gener, per part de milers dels seus seguidors radicals

L’expresident del Brasil Jair Bolsonaro ha tornat al seu país per primer cop després que el 8 de gener passat milers dels seus partidaris radicals assaltessin el Tribunal Suprem, el Congrés i el palau presidencial. El polític ultradretà havia embarcat en un avió a l’aeroport d’Orlando, a l’estat nord-americà de Florida, ciutat on va arribar el 30 de desembre passat, quan encara era cap d’Estat, i ha aterrat a Brasília fa pocs minuts enmig d’un fort dispositiu policial a l’aeroport, on l’esperaven desenes de seguidors.

Bolsonaro, que s’enfronta a diverses investigacions en diferents instàncies judicials brasileres —inclosa una investigació sobre si va incitar als aldarulls que van desembocar en l’assalt a les institucions del país i les acusacions d’intent d’importar i quedar-se il·legalment joies per valor de milers de dòlars que va rebre com a obsequi de l’Aràbia Saudita mentre era mandatari i que havia de lliurar a l’Estat—, està previst que arribi a Brasília a les set i deu minuts del matí hora local —les dotze i deu minuts del migdia a Catalunya—, segons ha anunciat el Partit Liberal (PL) i recull l’agència Efe.

El polític ultradretà, que continua sense reconèixer la seva derrota electoral davant el progressista Luiz Inácio Lula da Silva, ha dit en declaracions a l’aeroport que no liderarà l’oposició a Lula, segons la BBC, però en una entrevista a la CNN ha afirmat que ajudarà el seu partit com a “persona amb experiència” i que té la intenció de viatjar per tot el Brasil per fer campanya a les eleccions locals de l’any vinent.

Per la seva banda, el govern de Lula ha declinat manifestar-se sobre el retorn de Bolsonaro, segons l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona