Política

POLÍTICA

Ponsatí reclama “nous lideratges” per avançar cap a la independència

L’exconsellera segurament s’abstindrà a les municipals perquè cap dels candidats de Barcelona li fa el pes

En la seva primera entrevista televisada després de tornar de l’exili, l’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí ha lamentat a TV3 que s’hagin fet “moltes passes enrere” en el camí cap a la independència però ha assegurat que malgrat que “fa massa que el discurs públic assegura que no és possible”, el missatge que vol donar és que “no és veritat” que no es pugui aconseguir la “llibertat del país”. En la seva intervenció al programa Els Matins, però, ha deixat clar que per aconseguir-la “cal que una nova generació de lideratges prengui el relleu”. “Si puc ajudar-la ho faré, ara com ara mantenint el combat” per defensar la seva immunitat com a europarlamentària, ha explicat Ponsatí, tot i admetre que fa temps que preferiria “no estar tan activa en política”. “Actualment no tinc escapatòria”, ha reflexionat. De moment, ha avançat Ponsatí, viurà a Brussel·les els mesos que li queden de mandat a l’Europarlament i tornarà a casa els caps de setmana i quan tingui temps disponible. “Un cop acabi el meu mandat no sé què faré, no ho tinc definit”.

Com ja va fer al Parlament europeu davant la presidenta Roberta Metsola i tots els eurodiputats, Ponsatí ha tornat a carregar contra la inacció de Metsola a l’hora de defensar el seu dret d’immunitat. “Personalment encara no hi he parlat, li costa molt parlar amb nosaltres [...] però ha de fer molt més que passar la pilota a la Comissió d’Afers Jurídics” del Parlament Europeu. Aquesta comissió, ha recriminat Ponsatí, no pot ser imparcial perquè “va ser ocupada de forma irregular per part de molts diputats espanyols” i està presidida per un membre de Ciutadans, així que “tenen un conflicte d’interessos com una casa de pagès”. L’exconsellera ha reiterat que no té intenció de comparèixer el 24 d’abril davant el Tribunal Suprem ironitzant –“no sé encara com tinc l’agenda”– i ha avançat que segurament s’abstindrà a les properes eleccions municipals. Després de deixar clar que no és militant de Junts sinó que ha format part d’alguna de les seves llistes com a independent, ha dit que estima molt la seva ciutat, Barcelona, però que necessita una “sacsejada” que no detecta en cap dels projectes presentats. “Cap candidat em fa el pes, les candidatures no m’il·lusionen perquè o tenen poca energia o tenen adscripció espanyola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul