Política

ÀSIA

Els EUA i les Filipines inicien els majors exercicis militars conjunts

Anomenats ‘Balikatan’, se celebren anualment i enguany hi participaran més de 17.600 efectius i inclouran foc real per primer cop

El comandant dels Marines dels EUA, Eric Austin, ha afirmat que les maniobres garantiran que ambdós països estiguin preparats per respondre junts “als reptes del món real”

Els exèrcits dels EUA i les Filipines han començat aquest dimarts els majors exercicis militars conjunts de la història entre ambdós països, unes maniobres que consoliden la seva aliança militar enmig de l’escalada de tensions amb Pequín al mar de la Xina Meridional i al voltant de Taiwan.

“Amb aquests exercicis, les forces filipines i nord-americanes perfeccionaran la seva interoperabilitat, augmentaran les seves competències i complementaran les seves capacitats mitjançant la col·laboració, garantint que estiguin preparades per respondre juntes als reptes del món real”, ha declarat el comandant dels Marines dels EUA, Eric Austin, durant la cerimònia d’obertura, que s’ha celebrat a Manila.

Als exercicis anuals, anomenats ‘Balikatan’, hi participaran aquest any més de 17.600 efectius —12.200 soldats nord-americans i 5.400 filipins—, xifra que és gairebé el doble que el 2022, i inclouran per primera vegada foc real amb míssils Patriot i sistemes de defensa Avengers. Se celebraran des d’aquest dimarts fins el 27 d’abril, segons ha confirmat un portaveu de l’exèrcit filipí i recull l’agència Efe. El portaveu ha afegit que dispararan amb míssils HIMARS un pesquer inutilitzat a la província de Zambales, al nord-oest de l’arxipèlag i proper al Baix del Masinloc, un atol situat en aigües territorials filipines que la Xina va envair el 2012 com a part de les seves “reclamacions històriques” “ al mar de la Xina Meridional, que les Filipines anomena mar de les Filipines Occidental.

El ‘Balikatan’ d’enguany és l’exercici més potent des que aquestes maniobres es van inaugurar fa 39 anys i el de més durada en qualsevol de les modalitats d’exercicis existents entre els dos països, segons ha confirmat a Efe l’exèrcit filipí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona